Bdp'li Heyet Geziyi İptal Etmeseydi Terme Kozluk'ta Çiçeklerle Karşılanacaktı

Sinop ve Samsun’da yaşanan protestolardan dolayı Karadeniz gezisini iptal etmek zorunda kalan BDP’li heyet, eğer geziye devam etseydi Samsun'un Terme ilçesi Kozluk beldesinde Belediye Başkanı Şenol Kul tarafından çiçeklerle karşılanacaktı.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Belediye Başkanı Şenol Kul, BDP'li heyetin Avusturyalı Enerji Devi OMV'nin beldeye elektrik santrali yapmasından dolayı heyetin kendisini protesto etmek için geleceğini, buna rağmen heyeti çiçeklerle karşılamak için hazırlık yaptıklarını belirterek, " Evet, doğrudur. Elektrik santralinden dolayı aslında beni protesto etmeye geleceklerdi. Şayet gelselerdi onları çiçeklerle karşılayacaktım. Ve kendilerine ‘Eğer biz kardeşsek, birbirimize silah kurşun değil çiçekler atmalıyız. Silahlar sussun, kardeşlik büyüsün” mesajı verecektim. Hepimizin amacı silahların susması, anaların ağlamaması. Bu sorunun çözümü noktasında en güzel yol da oturup konuşmak, birbirimizi anlamaya çalışmaktır.” diye konuştu.

Tüm halkın temel amacının ülkenin bölünmemesi ve silahlı mücadelenin son ermesi olduğunu düşündüğünü dile getiren Kozluk Belediye Başkanı Şenol Kul, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü adına bazı çevrelerin farklı tavırlar sergilediğine dikkat çekti. Sorunun kökünden çözümü noktasında teşhisin doğru konulmasından yana olduğunun altını çizen Başkan Kul, “Teşhisi doğru koyamazsak yanlış yapmış oluruz. Bunun için de bir araya gelmemiz ve çözüme katkı vermemiz lazım. Tepki çekeceğimi bile bile böyle bir adım attım. Barış ve kardeşlik olması için tanışma ve konuşma zeminlerinin oluşması gerekiyor. Onlar gelmeyecekse, biz gidemeyecekler nasıl barışı bağlayacağız. Her Türk ve Kürk vatandaşının aynı düşünmediği de ortada. Protesto eylemleri yapanları da kınamıyorum. Aslında niyet ülkeyi korumak. Ama iyi niyetle aslında kötülük yapılıyor. Ülkemizi seviyorsak ölmemiz değil, yaşamamız lazım. Duygularla değil, mantıkla hareket edilmesinin daha güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum.” değerlendirmesini yaptı. Kozluk Belediye Başkanı Kul, sorunun kökten çözümü için diyalog zemininin iyi kurulması, bunun geciktirilmemesi ve olaylara bir çok açıdan bakılarak empati kurulması gerektiğini de sözlerine ekledi. BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ LEVENT TÜZEL BAŞKANI ÖVMÜŞTÜBağımsız İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, Samsun Omtel Otel’deki basın toplantısında Kozluk Belediye Başkanıyla ilgili “Sayın başkan bizi çiçeklerle karşılamak istediğini, bizlerle tanışmaktan son derece mutlu olacağını, bizleri orada ağırlamak istediğini ve barış sürecindeki çabalarımıza değer verdiğini ifade etti.

Bunu da kenara not etmek gerekiyor” demişti .