Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslan Adaylığını Açıkladı

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Aslan, Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıkladı.

Aslan, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamada, insan merkezli bir yönetim için esas olanın öğretim üyeleri, öğrenciler ve tüm çalışanların mensubu olmaktan gururlu ve mutlu, iş memnuniyetinin en yüksek seviyede olduğu, aidiyet duygusunun çok güçlendiği bir üniversite oluşturmak olduğuna inandığını belirtti.

Hakkaniyet ölçüsü içinde görevlendirmelerde, kaynakların ve imkanların dağıtımında, ayrıcalıklı fakülteler, bölümler, gruplar veya kişiler yerine bilimsellik, çalışkanlık ve üretkenlik temelinde bir değerlendirmeden yana olduğunu ifade eden Aslan, şunları söyledi:

''Birlikte yönetmek için, tek adam yönetimi yerine, bütün kararların geniş katılımla alındığı, yetki ve sorumlulukların herkesçe paylaşıldığı, danışma ve karşılıklı etkileşimin esas olduğu, iletişime açık bir üniversite yönetim anlayışını hakim kılmalıyız. Güçlü ve saygın bir üniversite için ulusal ve uluslararası düzeyde bilim yapılan, nitelikli ve aranan mezunlar yetiştiren, gelişme ve değişimleri başlatan ve bu şekilde gündeme gelen bir üniversitenin mensubu olmak istiyorum. Toplumla kaynaşmış bir üniversite için şehri üniversiteye değil, üniversiteyi şehre taşıma temelinde, toplumun ihtiyaç ve taleplerine duyarlı, kent ve bölgeyle barışık, bilimsel ve kültürel etkinliklerini bölge insanına ulaştıran bir üniversite olmalıyız.''

Aslan, dışa açık bir üniversite için başta komşu il ve ülkeler olmak üzere ulusal ve uluslararası tüm üniversite ve bilim merkezleriyle sıkı ilişkileri olan bir üniversite umut ettiğini kaydederek, ''Mükemmel hizmetler sunan bir üniversite için özellikle sağlık, tarımsal faaliyetler ve işletmecilik başta olmak üzere tüm hizmet alanlarında verilen hizmetlerin mükemmelleştirilmesi ilk hedefim olacaktır. Bayburt Üniversitesi rektörlük seçimlerinin ülkemize, Bayburt'a ve üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyor, diğer aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum'' dedi.

Muhabir:Fatih Mehmet Özcan / Asena Akçay

Yayıncı: Murat Kaban
Kaynak: AA