Avrupa Elazığlılar Derneği, Avrupa’da 2013 Yılı Yol Haritasını Belirledi

Merkezi Almanya’nın Köln şehrinde bulunan, Avrupa Birliği (AB) faaliyetlerini sürdüren Avrupa Elazığlılar Derneği (AED), 2013 yılı yönetim kurulu toplantısını Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde yaptı.

AED’nin, 2013 yılı yönetim kurulu toplantısına Avrupa çapında katılımlar gerçekleşirken, derneğin, mevcut yönetim kurulu ile 2013 yılında yoluna devam edeceği açıklandı. Almanya’da yapılan toplantıya; AED Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Öner Stuttgart’dan, Başkan Vekili Mehmet Yıldırım Hollanda'dan, Başkan Yardımcısı Cemal Adam Bonn'dan, Başkan Yardımcısı Veli İbrahimoğulları Limburg'dan, Genel Sekreter Cihan Ural Gelsenkirchen'den, Kültür ve Sanat sorumlularından Ali Açıkgöz Köln'den, Nejdet Sezer Köln'den, Ali Koç Bergheim'dan, Ahmet Bıyıklı Bremen'den, Tekin Çeliköz Bonn’dan katıldı.

Toplantıda, AED’nin 2013 yılı yol haritası belirlendi. Derneğin mutad işlerinin de görüşüldüğü toplantıda, AED’nin kurumsal kimliği ve vizyon kalitesi yönüyle geldiği nokta ve daha zirveye taşınması için görüş alış verişi yapıldı. AED’ye gelen talepler doğrultusunda, mevcut ülke ve il temsilciliklerinde değişikliklerin olacağı ve yeni ilavelerin de yapılması kararlaştırıldı. Hollanda‘da açılan Elazığ ilçe ve köy derneklerine de gerekli desteğin verileceğini açıklayan AED, birlikte ortak projelerde de çalışılabileceğinin onayını aldı. Merkez ofis adresini Köln, Venloer strasse (cadde) 199 olarak değiştiren AED, 2013 yılında Almanya’nın Limburg, Wiesbaden ve Hollanda’nın Den Haag şehrinde temsilcilik ofislerinin açılmasına karar verildi.

AED Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Öner, Almanya’nın ve Hollanda’nın farklı şehirlerinde lokal olarak kültür programlarının yapılacağını açıkladı.

Öner, sosyal medyayı daha aktif şekilde kullanmak için twitter ve facebook hesaplarını daha etkin ve yaygın şekilde kullanmayı talep etti. AED’nin, faaliyetlerini, twitter’da 'AVRUPA ELAZIGLILAR' ve facebook’ta ise 'Avrupa Elazığlılar Derneği' hesabından takip edileceği belirtildi. Önümüzdeki aylarda, Almanya’nın Neus şehrinde bir kültür gecesinin de düzenlenmesi için ön çalışmaları başlatan AED, yönetim kurulu görev dağılımını tamamladı.Toplantıya ev sahipliği yapan Genel Sekreter Cihan Ural, yönetim kurulu üyelerinin onuruna Gelsenkirchen’de bir akşam yemeği verdi. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen toplantı sonunda hatıra fotografı çekildi.