Bakan Yıldırım: Bölünmüş Yolla Bağlanan İl Sayısı 6'dan 74'e Çıktı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bölünmüş yollarda gösterilen başarıyı, dünyanın bile gıpta ile izlediğini söyledi.

Yıldırım, bölünmüş yollarla birbirine bağlanan il sayısının 6'dan 74'e çıktığını belirtti.

Bakan Yıldırım, Isparta'da yapımı devam eden Göltaş Çimento Kavşağı'nda incelemelerde bulunduktan Sonra valilikte sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Yıldırım; buradaki konuşmasında, bölünmüş yollar sayesinde trafik kazalarında önemli düşüşler sağlandığını kaydetti.

Son 10 yılda, bölünmüş yollara ilaveten 16 bin 250 kilometre eklediklerini anlatan Yıldırım, böylelikle Türkiye'de toplam 26 bin 350 kilometre bölünmüş yola ulaşıldığını belirtti.

Bölünmüş yollarla birbirine bağlanan il sayısının 6'dan 74'e çıktığını dile getiren Bakan Yıldırım, şöyle devam etti: "Bölünmüş yollarda, sadece Türkiye'de değil, dünyanın gıpta ile izlediği bir başarıyı yakalamış durumdayız. Bölünmüş yollardan Sonra Son 10 yılda motorlu araç sayısı yüzde 110 artarak 8 milyondan 17 milyona, trafik kazası sayısı da 500 binden 1,5 milyona çıktı. Can kaybı oranı yüzde 41 azaldı. 4 bine yakın insanımız öldü. Bu kadar trafik yoğunluğu artışına rağmen bu sayı 3 bin 800'e geriledi. Amacımız, bunu daha da azaltmak. AB ortalamasını yakalamış durumdayız. Bunu daha da aşağıya çekmemiz gerekiyor." dedi.