''2013 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu'' Toplantısı Yapıldı

Düzce'de ''2013 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu'' toplantısı yapıldı.

Valilik konferans salonunda Vali Vekili Erdoğan Ülker başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda geçen yıl 274 projenin uygulandığı, projelerin toplam tutarının 5 milyar 557 milyon 216 bin 241 lira olduğu bildirildi.

Önceki yıl harcamalarının 3 milyar 825 milyon 993 bin 512 lira olduğu belirtilirken, geçen yılki ödeneğin 351 milyon 388 bin 596 lira olduğu, yıl sonu itibariyle 243 milyon 364 bin 815 lira harcama yapıldığı, nakdi gerçekleşme oranının yüzde 69 olduğu kaydedildi.

Toplantıya kaymakamlar, belediye başkanları, yatırımcı daire bölge ve il müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

-Akçakoca Toprak Mahsulleri Ofisi'nden ziyaret-

Akçakoca Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü İbrahim Ağmil, Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker'i ziyaret etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ''Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası'' hakkında Vali Ülker'e bilgi veren Ağmil, bir yılda 1.5 milyar lira değerindeki 2.1 milyar adet ekmeğin çöpe atıldığını anlattı.

''Bu israfı önlediğimizde bu parayla yüzlerce okul ve hastane yapabiliriz'' diyen Ağmil, ''Kampanya kapsamında broşür, kamu spotu vb. tanıtımlarla Düzce'de halkı bilinçlendirici ve ekmek israfını önleyici etkinlikler düzenlenecektir. Bu kapsamda okullarda ve resmi kurumlarda israfa karşı çalışmalar yürütülecektir'' şeklinde konuştu.

Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA