Mersin'de Yanan Ormanlıklarda Yenileme Çalışması

İçel Orman Bölge Müdürü Abit Baca, il genelinde yaz döneminde 135 orman yangınında zarar gören 455 hektar alanda fidan dikim ve gençleştirme çalışması yapıldığını söyledi.

Erdemli ilçesine bağlı Gücüş köyü Sarılar mevkisinde geçen ay çıkan yangında zarar gören 60 hektarlık alanda inceleme yapan Baca, burada yaptığı açıklamada, yangında zarar gören 6 bin 500 metreküplük alan temizlenerek gençleştirme ve yeni ağaçlandırma çalışması yapıldığını belirtti.

İçel'in orman yangını açısından riskinin yüksek olduğunu anlatan Baca, "Yaz dönemi orman yangınları bakımından bu yıl çok riskliydi. Rutubet az, poyraz fazlaydı. Büyük yangınlar çoğunlukla rüzgarın etkisiyle elektrik tellerinin birbirine sürtmesi sonucu çıktı. Bu yıl il genelinde 135 orman yangının da 455 hektarlık ormanlık alan zarar gördü" dedi.

Akdeniz iklim kuşağında yangının çıkma ihtimalinin güçlü olduğunun altını çizen Baca, "Yangın sonrası alanları temizlemeye ve yanan ağaçların yerine yenilerini dikmeye başladık. Dikim yaptığımız alanların mart- nisan aylarında yeniden yeşerdiğini ve gençleştiğini hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA