Koop-iş Sendikası Sakarya Şubesi Genel Kurulu

Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, "Hep beraber çalışarak, tüm gücümüzle ülkemizi taşeron işçi ayıbından kurtarmalıyız" dedi.

Sendikanın Sakarya Şubesi'nin Serdivan Belediyesi konferans salonunda düzenlenen 12. genel kurulunda konuşan Alemdar, ülkenin içinde bulunduğu coğrafyanın çok karmaşık bir süreçten geçtiğini söyledi.

Ülke sınırlarının dibinde büyük çatışmalar yaşandığını hatırlatan Alemdar, bölgenin istikrar, huzur ve güven ortamından yoksun kaldığını kaydetti.

Alemdar, uluslararası güçlerin demokrasi getirme söylemleriyle işgal ettiği Irak'ta her ay bin, Suriye'de ise 100 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiğine dikkati çekerek, batının petrol ve yeraltı kaylakları zengin olan bu bölgelerden elini çekmediğini anlattı.
Ortadoğu'da çeşitli karışıklıklar yaşanırken Türkiye'de de önemli değişimler yaşandığını ifade eden Alemdar, daha önce akıllardan dahi geçirilemeyecek konuların tartışılır hale geldiğini söyledi.

Alemdar, ülke rejiminden federatif yapıya, başkanlık sistemine kadar birçok noktanın tartışıldığını dile getirerek, Türkiye'nin bekçileri olduklarını vurguladı.
- Kıdem tazminatı
Başta Türk-İş olmak üzere sendikaların tüm itirazlarına rağmen kıdem tazminatı konusunun sürekli ısıtılarak çalışma hayatının gündeminde tutulmaya çalışıldığını öne süren Alemdar, "Başbakan, işçi ve işverenler bir noktada anlaşmadan bu konuda düzenleme yapmayacağını söyledi ancak bazı çevreler, sanki ortada karanlık bir durum varmış gibi konuyu gündemde tutuyor" şeklinde konuştu.

Alemdar, gündemi meşgul eden başka bir konunun da taşeronlaşma olduğunu ifade ederek, bunun ülkenin ayıbı olduğunu savundu.
Taşeronlaşmanın emek sömürüsünün en büyük aracı olduğunu ileri süren Alemdar, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bakanlık, taşeronlaşmayla ilgili bazı düzenlemeler yapıyor. Bu düzenlemeler sorunu ortadan kaldıracaksa destek vermeye hazırız ancak isteğimiz düzenlemeyi yaparken diğer taraftan da hak kaybı olmamasıdır. Biz taşeronlaşmanın ülke gündeminden tamamen kalkmasını talep ediyoruz. Özellikle kamuda çalışan tüm işçiler kadro verilmesini istiyoruz. Kalanlara da en az 5 sene toplu sözleşme yapılarak güvence verilmesini istiyoruz. Taşeron işçilerin geleceğe güvenle bakmalarını sağlamalıyız. Bakanlıkla çalışarak, tüm gücümüzle ülkemizi taşeron işçi ayıbından kurtarmalıyız."
Kaynak: AA