Kimse Yok Mu Derneği, 507 Bin Düzenli Bağışçıya Ulaştı

Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz, "Kimse Yok Mu Derneği şu an düzenli 507 bin bağışçıyla dünyada ve Türkiye'deki tüm yoksul ve mazlumların yardımına koşuyor" dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Antalya Şubesi'nin yeni yerinin açılışında konuşan Cingöz, islam ülkeleri arasında halkı en mutlu ve huzurlu olan toplumların başında Türkiye'nin geldiğini söyledi.

Türk insanının çok cömert ve civanmert olduğunu dile getiren Cingöz, Türk halkının dünyanın tüm sevgisini içinde barındırdığını ve bunu tüm ülkelere yayacak hayır köprüleri kurduğunu kaydetti.

Kimse Yok Mu Derneği'nin 2002 yılında kurulduğunu, bugün ise 103 ülkede yardım faaliyetinde bulunduğunu bildiren Cingöz, "Türkiye'de bir algı yanlışlığı var. Türkiye, bu yardımlardan asla ihmal edilmiş değil. Kimse Yok Mu Derneği şu an düzenli 507 bin bağışçıyla dünyada ve Türkiye'deki tüm yoksul ve mazlumların yardımına koşuyor" diye konuştu.

Derneğin Filipinler, Somali ve Van'da olmak üzere oluşturduğu kampanyalarla 4 milyona varan bağışcı desteğine ulaştığına işaret eden Cingöz, 507 bin bağışcının ekonomik manada oluşturduğu yardımların yüzde 75'i ile Türkiye'deki 81 vilayette yaşayan yoksulların ihtiyaçlarının karşılandığını anlattı.
Derneğe resmi olarak müracat eden 300 bin aile bulunduğunu, bunların 200 bininin bizzat evlerine giderek sosyal incelemelerde bulunduklarını ifade eden Cingöz, geriye kalan 100 bin ihtiyaç sahibine ise düzenli bir şekilde yardım ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Yardım faaliyetleri yapıldığı sırada hala dünyada birçok sorun bulunduğunu belirten Cingöz, şöyle konuştu:
"Dernek olarak bütün ülkelere ulaşmaya çalışıyoruz. Sorunların bazıları ekonomik, psikolojik ve sosyolojiktir ancak bunlar benlik düşünceler ile insanın kendi etrafında bir dünya kurma isteğinden oluşmaktadır. Bütün menfaetlere sahip olma arzusunun ortaya çıkardığı insan unsuruna bağlı olduğu sorunlardır. Dolayısıyla bu tarz yardım dernekleri dünyaya numune örnekler teşkil ediyor. Dünyada benlik sorununu çözme adına yapılacak yardımlar, önemli bir misyon sağlıyor."
Antalya Şube Başkanı Ramazan Uyaroğlu ise tüm ihtiyaç sahiplerin yardımına koşmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Konuşmaların ardından şubenin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA