'Yeni Yıla Fidan Dikerek Girelim' Kampanyası

Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü, "Yeni Yıla Fidan Dikerek Girelim" kampanyası çerçevesinde 6 bin fidan dağıttı.

İşletme Müdürü Nüfer Yavuz, Vilayet Meydanı'ndaki fidan dağıtım töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırklareli'nin Istrancalar Bölgesi ve Longoz Ormanları dolayısıyla orman varlığı açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Yılbaşı kutlamaları çerçevesinde süslemek amacıyla vatandaşların ormanlık alanlardaki yetişmiş çam ağaçlarına zarar verdiğini belirten Yavuz, bunun önlenmesi amacıyla kampanya başlattıklarını vurguladı.
"Yeni Yıla Fidan Dikerek Girelim" kampanyası çerçevesinde üçer bin sedir ve selvi cinslerinde çam fidanı dağıttıklarını ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:
"Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü olarak yılbaşı nedeniyle vatandaşlarımızın kaçak ağaç kesimini ve ormanlık alanlardaki ağaçlara verilebilecek zararı önlemek amacıyla böyle bir kampanya gerçekleştirdik. Sedir ve selvi cinslerindeki fidanlarımıza yoğun talep oldu. Fidanlardan 6 bin adet dağıttık. Dağıtıma başlamamızdan kısa süre sonra fidanlar tükendi" diye konuştu.

Yavuz, yılbaşında süslemek için çam ağacı isteyen vatandaşların Orman İşletme Müdürlüğünden uygun fiyatlarla ağaç temin edebileceğini kaydetti.

Kaynak: AA