Bakan Kılıç, Partililerle Bir Araya Geldi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Gençlerimizin sorunları, kendilerinin daha iyi bir eğitim alması ve geleceğe daha iyi hazırlanması ile ilgili sorumluluğun büyük bir bölümü bizim üzerimizdedir” dedi.

Bakan Kılıç, Partililerle Bir Araya Geldi

Bakan Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Parti ziyaretinde ilk olarak İl Başkanı Fuat Köktaş’ı makamında ziyaret eden Bakan Kılıç, daha sonra toplantı salonunda partililerle bir araya geldi. İlk olarak açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, “Biz teşkilatlar olarak ne kadar güçlü olursak, Türkiye siyasetine, genel merkez siyasetine ne kadar katkı sağlarsak, bunun ilimize dönüşü o kadar da artarak geri dönüyor. Bunun örneğini görüyoruz. Bir önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, Samsun’da olduğu gibi Türkiye’de de birçok spor alanında, eğitim alanında ve gençlerimizin el becerilerini fırsat buldukça zamanlarını değerlendirebilecek gençlik merkezleri de olabilecek birçok tesisi Samsun’da hizmete kazandırdı. Birçok tesislerin de temelleri atıldı. Bazılarının da projeleri hazır, ihale aşamaları tamamlandı. Bu bir hizmet yarışıdır. Suat Kılıç’tan sonra bayrağı devralan Akif Çağatay Kılıç de inşallah başlamış eserlerin bitirilmesi ve milletimizin hizmetlerine sunulmasında gayretli çalışmalarında mutlaka ve mutlaka yeni projeler ve eserlerde şehrimize ve ülkemize kazandıracağından hiç şüphemiz yoktur” açıklamasında bulundu.

“GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI SAMSUN İÇİN ÖNEMLİ BİR BAKANLIK”
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Samsun için çok önemli bakanlığın olduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımcı bir bakanlık oldu. Daha önce 61. hükümetten önce yaptırımcı bir bakanlık değildi. Ondan sonra Suat Kılıç’ın ilk bakanlığı ile bakanlığın yapısal düzenlemesinin şekillenmesiyle birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ne kadar önemli bir bakanlık olduğunu Samsun ölçeğinde ve Türkiye genelinde anladık. Hemen hemen her ilçede bir Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımı oldu. 2,5 yıl içersinde Samsun’da 40 tane ayrı tesis yapıldı ve yapılmaktadır. Akif Çağatay Kılıç da aynı heyecanı taşıyan, aynı mantıkla bu programı devam ettireceğine ben inanıyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı insanlar biraz yanlış anlıyor. Sanki gençlik için spor tesisleri yapan bir bakanlık gibi anlıyor. Hayır, öyle değil. Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençliğin sorunlarıyla ve sporun sorunlarıyla ilgili olmak üzere 2 ana başlığı var. Spor sadece gençlik için yapılan bir şey değil. Genç olmayanlarında ihtiyacı olan bir şeydir” diye konuştu.

“SORUMLULUKLAR ARTIK BİZİM OMUZLARIMIZDA”
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın alanının tam ne olduğu konusunda farklı düşüncelerin olabileceğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Bakanlığı devraldığım ve 2 yıldan fazla bir süredir bakanlık görevinde yapan Suat Kılıç bakanlığı sıfırdan kurdu. Biz de kendisinden bayrağı bu hafta devraldık. Bu bir bayrak yarışı, bu bir hizmet yarışı, bu bir sevdanın yarışıdır. Hiçbir zaman AK Parti olarak Genel Başkanımız ve Başbakanımızın liderliğinde hiçbir yarıştan geri durmadık. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak alanımızın tam ne olduğu konusunda ara sıra farklı düşünceler olabiliyor. Ama geleceğimiz olan ülkemizin, milletimizin ve devletimizin geleceği olan gençlerimizin sorunları, kendilerinin daha iyi bir eğitim alması ve geleceğe daha iyi hazırlanması ile ilgili sorumluluğun büyük bir bölümü bizim üzerimizdedir. Bir insan yaşadığı yerde kendini mutlu ve huzurlu hissediyorsa, ikamet ettiği yerde yani öğrencilerimizin durumunda, bizim yurtlarımızda misafirimiz olan 350 bine aşkın öğrenci kendi mutlu ve huzurlu hissediyorsa çalışmalarını çok daha rahat yapar ve geleceğe kendini çok daha rahat hazırlar. Dolayısıyla bu sorumluluk bizim omuzlarımızda. Bunun ne kadar büyük ve zor bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Bu başarı ancak ve ancak bir ekip ve beraberlik ile elde edilebilir. Dolayısıyla AK Parti’nin ne kadar büyük bir ekip olduğunu hiçbir zaman unutmayın” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz’a övgüler yağdıran Bakan Kılıç, “Samsun son dönemlerde çok hızlı bir atılım içersinde. 2014 yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız olan Yusuf Ziya Yılmaz çalışmalarda çok büyük katkı sağlayacak. AK Parti belediyeciliğinin ne olduğunu, nasıl bir çalışma olduğunu tekrar Samsunumuz yaşayacak. Ama biz örnek olarak hem Türkiye’mize hem de dünyaya göstereceğiz. Bizlerin bakan olarak aldığımız görev doğrultusunda da tabii ki Türkiye’mizin ve milletimizin geleceğine koşmak ama aynı zamanda memleketimizin Samsun olması dolayısıyla Samsunumuzun da yüzünü ağırtmamız gerekiyor” ifadelerini konuştu.

Konuşmaların ardından partililer Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Daha sonra Bakan Kılıç, havayolu ile Ankara’ya hareket etti.
Kaynak: İHA