Şehit Annesinin Evine Asansör Yaptılar

Hamamözü ilçesinde 30 yıl önce oğlu Jandarma Astsubay Hasan Bolat'ı Elazığ kırsalında şehit veren 85 yaşındaki Selime Bolat için asansör yaptırıldı.

Çay köyünde yaşayan ve yürüme güçlüğü yaşadığı için evindeki merdivenleri kullanmakta zorluk çeken şehit annesi Bolat'ın yardımına, Hamamözü Kaymakamlığı ile jandarma koştu.
Kurban Bayramı'nda şehit annesini ziyaret eden Hamamözü Kaymakamı Kadir Güntepe ile Jandarma Kıdemli Başçavuş Mustafa Parlakay, Bolat'ın yaşadığı güçlüğü görünce harekete geçti. Kaymakamlık ve jandarmanın desteği ile şehit annesinin evine, rahatça inip çıkabilmesini sağlayacak asansör yaptırıldı.
Şehit annesi Bolat, asansör yaptırılmadan önce merdivenlerden inemediğini, bu nedenle evden çıkamadığını söyledi.

Asansör sayesinde artık evinden tek başına rahatlıkla çıkabildiğini belirten Bolat, "Bu asansör sayesinde rahatlıkla inip tekrar evime çıkabiliyorum. Güzel havalarda işlerimi yapabiliyorum. Allah razı olsun" dedi.

Şehit annesi Bolat, kendisini ziyarete gelen askerleri görünce oğlu gelmiş gibi sevindiğini dile getirdi.
Hamamözü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Eray Özen ise şehit annesinin rahat inip çıkması için kısa sürede asansörü evine yaptırdıklarını vurgulayarak, "Annemiz asansörü kolaylıkla kullanabiliyor. Şehit yakınlarımızın her zaman yanındayız" diye konuştu.

Kaynak: AA