Aksaray'da 'Kapadokya Turizminde Güzelyurt'un Yeri ve Yapılması Gerekenler' Konulu Çalıştay Düzenlendi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından Güzelyurt ilçesinde, "Kapadokya Turizminde Güzelyurt'un Yeri ve Yapılması Gerekenler" konulu çalıştay düzenlendi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Kudret Özeş, bir otelde düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, Güzelyurt'un Kapadokya'nın önemli yerleşmelerinden birisi olduğunu belirterek, "Güzelyurt'un Kapadokya'da öneminin artması ve daha fazla turistin gelmesi için çaba göstermeliyiz" dedi.

Güzelyurt'un merkezi Kapadokya ile entegre olması gerektiğini ifade eden Özeş, şunları kaydetti:
"Güzelyurt olarak öncelikle merkezi Kapadokya'ya gelen turisti Güzelyurt'a çekmeliyiz. Bu kapsamda çalışmalar yapmalıyız. Güzelyurt, Kapadokya'nın en önemli yerleşimlerinden birisi olmasına karşılık, Kapadokya'ya gelen turistin çok az bir kısmı Güzelyurt'a gelmektedir. Merkezi Kapadokya ile entegre olarak çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Güzelyurt, Ihlara ve Manastır Vadisi, Kilise Cami, Kızıl ve Yüksek Kilise, Gelveri evleri, Selime Katedrali, Belisırma köyü, yeraltı şehirleri ve kaplıca turizmi ile Kapadokya turizminde önemli bir yere sahip. Bu potansiyelimizi kullanıp, Kapadokya turizminde hak ettiğimiz yere gelelim."
Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan da Kapadokya'ya gelen turislerin Ihlara Vadisi'ne gelmesini amaçladıklarını söyledi.

Ihlara Vadisi'ne gelen turistin de Güzelyurt'a gelmesini sağlayacak çözümler üretmek istediklerini dile getiren Doğan, "Bu konuda öncelikle tek bilet uygulamasını yeniden hayata geçirmeye çalışıyoruz. Ihlara Vadisi'ne gelen turistlerin aynı biletle Manastır Vadisi'ni de gezmesini sağlamalıyız. Bugün Aksaray'da yatak sayısı kapasitemiz hızla artıyor. Kaplıca turizmi gelişiyor. Aksaray olarak, turizmde hak ettiğimiz yere gelmeliyiz" şeklinde konuştu.

Güzelyurt Kaymakamı Mustafa Duruk ise çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Güzelyurt'un turizm sektöründe atağa geçmesi için daha fazla çalışmalı ve Kapadokya turizminde hak ettiğimiz yere gelmeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. İbrahim İlhan da turizmin gelişimi üzerine bir sunum yaptı.
Çalıştaya, Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Gülağaç Belediye Başkanı Faruk Teymen, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA