Tarımsal Yatırıma Hibe Desteği Duyurusu

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, ilin ekonomisinin büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu, bu alanda proje yapmak isteyen yatırımcılar için sağlanan yüzde 50 hibe desteğinin büyük bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında kurulacak olan tarımsal ürün işleme, paketleme ve depolama tesisi, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni sera, tebliğ kapsamında bulunan tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisi, koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırımların tesisi projelerine yüzde 50 hibe desteği sağlandığını belirtti.

İlin ekonomisinin büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu, bu alanda proje yapmak isteyen yatırımcılar için sağlanan yüzde 50 hibe desteğinin büyük bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Karabulut, şunları kaydetti:
"Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında KDV hariç hibeye esas proje tutarının gerçek kişi başvurularında 300 bin lira ve tüzel kişi başvuruları için ise 800 bin liranın yüzde 50'si hibe olarak verilecektir. Diğer yandan yeni teşvik sisteminde 5. bölgede yer almamız nedeni ile ilimizde yapılacak yatırımlara, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta pirimi işveren hisse desteği, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, gelir vergisi stopajı, sigorta primi işçi hissesi gibi devlet destekler sağlanmaktadır. 14 Aralık'ta açıklanan programın başvuru süresi 45 gün olup, program hakkında 26 Aralık'ta il müdürlüğümüzde tanıtım toplantısı düzenlenecektir."
Kaynak: AA