Emine Öğretmenin Başka Bir Okula Tayini Çıkmıştı

Malatya'da 5 öğretmenin hayatını kaybettiği kazada ölen okul öncesi öğretmeni Emine Coşkun'un eş durumundan dolayı tayinin Malatya merkeze çıktığı, pazartesi günü de yeni okulunda göreve başlamaya hazırlandığı belirtildi.

Emine Öğretmenin Başka Bir Okula Tayini Çıkmıştı

Malatya-Darende yolunda, öğretmenleri taşıyan okul servisi ile kamyonetin çarpışması sonucu 5 öğretmen hayatını kaybetmişti. Kazada hayatını kaybeden Kayserili öğretmen Emine Coşkun'un Malatya'nın Gövdeli beldesine bağlı bir köyde öğretmenlik yaptığı öğrenilirken, eş durumundan dolayı tayinin Malatya merkeze çıktığı, pazartesi günü de yeni okulunda göreve başlamaya hazırlandığı ifade edildi.

Kayseri'nin İncesu ilçesindeki cenaze töreninin ardından Emine Coşkun'un ailesi taziyeleri kabul etti. Eniştesi Ali Hasır, Emine öğretmenin tayininin çıktığını belirterek, "Emine köyde görev yapıyordu. Eş durumundan dolayı tayini Malatya'nın şehir merkezine çıktı. Bu ayın 16'sında şehir merkezinde göreve başlayacaktı ama nasip olmadı. Mevla rahmet eylesin. Kazada vefat eden diğer öğretmenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin. Bizlerin içleri yandığı gibi onların da içleri yanmıştır" ifadelerini kullandı.

Emine öğretmenin geçirdiği kazadan 3 gün önce dedesiyle konuştuğunu kaydeden Hasır, "Telefonda dedesine tayinin çıktığını söylemiş. Dedesi de bu duruma sevinmiş. Emine, 'Hava şartlarından dolayı okula rapor alıp gitmeyebilirim ama çocukları yalnız bırakmak istemiyorum. Bundan dolayı 2 gün daha okula gideceğim. Bu ayın 16'sında Malatya merkezde işe başlayacağım' demiş" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA