Türkiye Sağlık Sisteminin Kalbi Bakü'de Atıyor

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki sağlık işbirliğini geliştirmek amacıyla bu sene 2.’si gerçekleştirilen ‘Bakü Sağlık Turizmi ve İşbirliği Günleri’ başkent Bakü’de başladı.


Bu yıl düzenlenen ‘2. Bakü Sağlık Turizmi ve İşbirliği Günleri’ne Türkiye’nin önde gelen sağlık kurumları ve sağlık turizmi dernekleri katılıyor.

14 Aralık tarihlerine kadar gerçekleşecek organizasyon, T.C. Sağlık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, T.C. Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müşavirliği, Bakü Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği ve TİKA tarafından gerçekleştiriliyor.

Türkiye ve Azerbaycan arasında sağlık alanındaki işbirliklerinin artmasına amacıyla organizasyon her iki devlet içinde oldukça önem teşkil ediyor.

Dr. Yavuz Okur, “Türkiye şu anda bölgede ciddi sağlık turizminin yapıldığı, insanların tedavi olmak için geldiği bir ülke konumuna geldik. Sağlık hizmeti gibi önemli bir şeyi Azerbaycan’ın da kendi ülkesinde yaparak tedavi etmesi düşüncesindeyiz. Bu gelişen süreç içersinde Azerbaycanlı kardeşlerimize her türlü desteği vermeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlık turizmi içerisinde önemli bir konuma sahip olan termal turizmini tanıtmak için Bakü’ye gelen Bursa Vali Yardımcısı, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Müdürü Samet Ercoşkun, “Azerbaycan’a ilk defa geliyoruz ve Bursa olarak kendimizi tanıtmak, belirtmek, Bursa’nın potansiyelini göstermek istiyoruz. Bursa’ya gelen yabancı hastalar içersinde en fazla Azerbaycan’dan geliyor. Bursa genel olarak termal potansiyele sahip olan bir şehir. Biz Azerbaycanlı dostlarımızı Bursa’da daha çok görmek istiyoruz” dedi.

İki ülkenin de sağlık alanında önemli işbirliklerine destek olacak organizasyonda birebir işbirliği toplantılarının yanı sıra Türkiye’de tedavi olmak isteyen Azerbaycanlı vatandaşlar ücretsiz kayıt yaptırabiliyorlar.
Kaynak: İHA