İnsan Hakları Yazıları Ödüllendirildi

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, nedeni ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda derece yapan öğrenciler ödüllendirildi.

İnsan Hakları Yazıları Ödüllendirildi

Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı ve İnsan Hakları Kurulu Başkanı Mehmet Alabacak, Belediye Başkan Yardımcısı Duran Atasoy, insan hakları kurul üyeleri, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

İnsan haklarının korunması, güvence altına alınması ve tüm dünyada insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla, evrensel bildirgenin kabul edildiği 10 Aralık tarihinin Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlandığını belirten Vali, insan hak ve özgürlüklerinin evrensel değerler olduğunu, bu sebeple insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda tüm insanlığın birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Program, Sayın Valimizin kompozisyon, şiir ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesi ile son buldu.
Kaynak: İHA