Chp'li Öğüt Ardahan Balını ve Tereyağını Türk Halkına Önerdi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "Tereyağının anavatanı Ardahan’dır ve tamamen doğal bitkilerden oluşan Ardahan yağını, Ardahan balını ve Ardahan peynirini Türk halkına öneriyorum" dedi.

Chp'li Öğüt Ardahan Balını ve Tereyağını Türk Halkına Önerdi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan’da özel bir şarküteride gazetecilere son günlerde tartışma konusu olan trans yağlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Öğüt, bütün bilim adamlarının doğal köy tereyağı ve doğal ürünlerin tüketilmesi konusunda birleştiklerini belirterek şunları söyledi:
"Son günlerde Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere trans yağın çok zararlı olduğunu, kalp hastalığı yaptığını ve çeşitli hastalıları getirdiğini, damar hastalıkları yaptığını ve insan sağlığına büyük zararı olduğunu söylüyor. Burada trans yağı bitkisel yağdır, işlenmiş yağdır. Sayın Canan Karatay başta olmak üzere bütün profesörler, bütün bilim adamları doğal köy tereyağı ve doğal ürünlerin tüketilmesi konusunda birleşiyorlar. Köy tereyağı Ardahan’da farklıdır çünkü bizim yaylalarımızda bin 500 çeşit çiçek var. Bu bin 500 çeşit çiçek de tamamen doğaldır ve meralarda beslenen hayvanların sütüyle yapılan yağlardır. Bu ürünler, doğal olduğu içinde hem insanlara enerji veriyor hem de insanları en iyi şekilde besliyor. Eğer buna bir de Ardahan balı (çiçek balını) üzerine koyduğunuz zaman, yeme de yanında lafı aklımıza geliyor. Hakikaten Ardahan’ın hem balı, hem tereyağı, hem de gördüğünüz peynirleri tamamen doğaldır."
Ardahan'da üretilen ve penisilin görevi gören yeşil peyniri mutlaka tüketmelerini öneren Öğüt, "Bu peynirin kalitesi de tamamen doğal ürünlerden meydana gelmesi ile oluyor. Böyle bir bölgenin milletvekili olarak gurur duyuyorum. Herkese şunu söylüyorum tereyağının ve balın ana vatanı Ardahandır" dedi.

Doğal beslenmek isteyenleri Ardahan’da üretilen ürünleri tüketmeye davet eden Vekil Öğüt, Mayıs ayında üretilen tereyağının kalitesine değinerek, "Mayıs tereyağı çok önemlidir. Çünkü Mayıs ayında bitkiler, çiçekler yeni çıktığı için daha sulu ve süt kuzusu gibidir. Yani süt kuzusu dediğim zaman yeni bitki olduğu için, o taze bitkiyi Mayıs ayında yiyen hayvanın sütünde yapılan yağda kesinlikle Kolesterol yoktur ve sağlığa her türlü faydası vardır. Buradan vatandaşlarıma ve bütün dünyaya sesleniyorum, dünyanın en kaliteli tereyağı, peyniri ve balı Ardahan’da üretiliyor. O anlamda bütün herkesi Ardahan’a davet ediyorum, gelsinler burada bu doğal lezzetlerden tatsınlar. Hem yağımızı yesinler, hem peynirimi yesinler bunun sonucunda da doğal beslensinler. Çünkü doğal beslenmemiş insan sağlıklı insan değildir’’ şeklinde konuştu.

Öğüt, doğal beslenme sonucunda Kafkasya bölgesindeki insanların 120 ila 130 yaşına kadar yaşadıklarını bunun sebebinin de doğal beslenmeden kaynaklandığını dile getirdi.

Bal ve tereyağından gazetecilere de ikram eden Öğüt, "Gazetecileri besleyelim ki bunlar demokrasinin dördüncü kuvvetidir" dedi.

Kaynak: İHA