Ak Parti Edirne İl Başkanı Kahve Açıklaması

AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, "Eğer beceremiyorsanız bırakın, gidin. Biz Edirne'de 24 saat içilebilir kaliteli suyun nasıl akıtılabileceğini gösterelim" dedi.


Kahve, Edirne Belediyesi Kültür Merkezi'nin inşaatı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin inşaatın kaba seviyesini tamamladıktan sonra, inşaatı bulacağı uygun bir fiyata satmaması sözünü vermesi gerektiğini söyledi.

Edirne'de dün belirli bölgelerde suların kesildiğini belirten Kahve, "Belediye kanunlarına göre, yerel yönetemlerin asli görevi vatandaşlara sağlıklı içme suyu sağlama hizmetidir. Biz, Edirneliler olarak sağlıklı kısmından vazgeçtik. Çünkü hale 1960'lı yıllarda döşenmiş borularla Edirne'de su şebekesi dağıtım yapıyor" diye konuştu.

Edirne Belediyesi'nin alt yapıda devrim yaptığını iddia ettiğini ifade eden Kahve, kentteki içme suyu alt yapısı ve yağmur toplama kanallarının bir "facia" olduğunu söyledi.

AK Parti'nin Edirne Belediyesi'nde iktidara geldiği andan itibaren bu tür sorunların yaşanmayacağını belirten Kahve, şunları kaydetti:

"Biz, dün ne dediysek, yarında onu söylemeye ve yapmaya devam edeceğiz söz veriyoruz Edirne halkına. Edirne halkı geçmişi unutmadan belediyenin hizmetleri ile ilgili konuyu göz önünde bulundurmalıdır. Edirne Belediyesi'nin suyunun şu anda şehir içi dağıtım şebekesinin yüzde 85'i Kayalı ve Süloğlu barajlarından devlet su işlerinin yaptığı ana iletim kanallarıyla kendi cazibesiyle dağıtılan bir sudur. Sadece gerekli alt yapısı olmadığı ve kayıp kaçaklar çok fazla olduğu için belediye aynı zamanda yer altı kuyularından yüzde 15 civarında bir su çekmek durumundadır.

Sadece yüzde 15'ini çekmek için kullandığı elektriğini parasını Şubat ayından bu yana belediye TREDAŞ'a ödemediği için burasıda tamamen özelleşmiş bir şirket olduğu için borç ödenmeyince elektrik kesilmiş. Bunu AK Parti'ye mal etmeye çalışan ve bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışan, beceriksizliğini başkalarının üzerine yıkmaya çalışan belediye başkanını şiddetle kınıyorum. Eğer beceremiyorsanız bırakın, gidin. Biz Edirne'de 24 saat içilebilir kaliteli suyun nasıl akıtılabileceğini gösterelim."

Kaynak: AA