Tbmm Çözüm Süreci Komisyonu Üyeleri Eskişehir'de

TBMM Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Komisyonu Başkan Yardımcısı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, illerdeki toplantılara devam ettiklerini belirterek, "Yaklaşık bir ay süremiz kaldı. Bu süremizi tamamladıktan sonra raporun yazımına geçeceğiz" dedi.


Gök, Komisyon Sözcüsü, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ve Komisyon Üyesi, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ile Eskişehir'de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar Eskişehir'deki programları dışında araştırmacılar, akademisyenler, sivil toplum örgütü temsilcileri, kanaat önderleri, geçmişte siyasi parti temsilcisi olan kişilerle 24 toplantı gerçekleştirdiklerini anlattı.

Komisyona katkı sunması noktasında her kim varsa davet ettiklerini dile getiren Gök, "Bu çerçevede programlarımızı gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık bir ay süremiz kaldı. Bu süremizi tamamladıktan sonra raporun yazımına geçeceğiz. Eskişehir'de ağırlıklı olarak sivil toplum kuruluşlarının, ticaret dünyasının, derneklerin temsilcileri, kanaat önderleri ve terör mağdurlarıyla 6-7 saat süren değerlendirme yaptık. Çok önemli görüşler belirttiler ve katkılar sundular" diye konuştu.

- "Güçlenerek devam ediyor"

Gök, Komisyon Başkanı Naci Bostacı ve eşliğindeki diğer üyelerin ise doğu illerinde programlarını sürdürdüğünü bildirerek, şunları kaydetti:

"Bu programlar, 'Toplumsal Barış Yolları' dediğimiz hadisenin, dışarıda söylenmemiş hiçbir şeyin kalmaması ve ülkemizde kardeşliğin, hukukun, barış yollarının kalıcı hale gelmesi, sürdürülebilirliği olması adına son derece önemli. Eskişehir'deki bütün konuklarımız, bu konunun yaklaşık 10-11 aydır devam eden kardeşlik hukuku, çözüm yolları doğrultusunda sürdürdüğümüz bu programın güçlenerek devam etmesi yönünde görüşlerini ifade ettiler ve şu anda ülkemizde son derece büyük bir destek var. Başladığı günden bugüne, güçlenerek devam ediyor. Kamuoyunda 'Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi' kısaltılmış adıyla bilinen bu komisyon, son derece tarihi bir görevi yürütmektedir. Sayın Başbakanımızın, 'gerekirse baldıran zehri içeriz' dediği, kullanmış olduğu o kavram çerçevesinde azimli, kararlı ve inançlı bir şekilde, siyasi bir duruşun sergilendiği bir çerçevede çalışmalarımızı devam ettiriyoruz."

Yarın Bursa, daha sonra Sakarya ve İzmit'te programlarını sürdüreceklerini aktaran Gök, bir gazetecinin, ailelerin çözüm sürecini nasıl değerlendirdiklerine ilişkin sorusunu ise, "Tüm ailelerin söylediği ortak bir kavramdan bahsedeyim. 'Bunu Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çözer, bunu AK Parti çözer. 10-11 aydır analar ağlamıyor, yürekler sızlamıyor. Bu süreç gittikçe güçlensin devam etsin ve bu süreç asla ve asla bozulmasın. Tarihi bir süreçtir. Mutlaka herkes, bu sürecin diline dikkat etsin' diye ortak bir görüş ifade etmişlerdir" diye yanıtladı.

Kaynak: AA