Kenya'da Evine Giren Hırsızca Vurulan Türk İş Adamı

Kenya'nın başkenti Nairobi'de evine giren hırsız tarafından vurularak yaralanan Türk işadamı Emre Soyuğurlu, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi.


Konya Havaalanı'na iniş yapan Sağlık Bakanlığı'nın tahsis ettiği uçaktaki ağır yaralı Emre Soyuğurlu, ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine getirildi.

Soyuğurlu, buradaki yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

- "Emre yaşamak için direniyor"

Hastanede gazetecilere açıklama yapan genç iş adamının amcası Tahir Soyuğurlu,yeğeninin yaşamak için direndiğini söyledi.

Genç işadamının, yaşanan olaydan sonra beyin ölümünün gerçekleştiği yönünde haberlerin geldiğini anımsatan Soyuğurlu, şunları kaydetti:

"Fakat öğrendik ki durum böyle değil. Allah'ın lütfuyla, yapılan dualarla ve devletimizin gücüyle Emremiz hala hayatta ve yaşam mücadelesi veriyor. Doktorların ifadesiyle Emre direniyor. Arkadaşlarım Kenya'da yaşayan insanların da Emre için dua ettiğini söylediler. Dualarınızı bekliyoruz. Emre için çok ümitliyiz."

Soyuğurlu, yeğeninin sağlık durumunun kritik olduğunu, ancak ümitlerini kesmediklerini dile getirdi.

- Olay

Kenya'nın başkenti Nairobi'de hazır mutfak sektöründe ticaret yapmak için bulunan Emre Soyuğurlu,arkadaşlarıyla kaldığı eve giren hırsız tarafından tüfekle başından vurularak, ağır yaralanmıştı.

Kaynak: AA