Kırıkkale'de Çiftçilerle Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Keskin ve Yahşihan ilçelerinde çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.


Yahşihan ve Keskin ilçelerinde çiftçilerle bir araya gelen il Müdürü Kırbaş, bu tür toplantıların her yıl üretim sonu itibariyle yapıldığını ve çiftçiler için bir yılın değerlendirilmesi, bitkisel üretimden hayvansal üretime ve desteklemeler ile diğer tarımla ilgili konularda genel bir değerlendirme toplantısı olduğunu söyledi.

Kırbaş, yapılan toplantılar sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bitkisel ve hayvansal üretimde kalitenin ve verimin artırılması için gerekli gayretleri göstermekteyiz. Bu konuda il Müdürlüğü olarak ciddi ve özverili çalışmalarımızı hızlandırdık. Biçerdöverle ürün hasadında dane kayıpları ve anız yangınlarının önlenmesi, korumalı tarım ve bakanlık desteklemeleri hakkında da çiftçilerimizi bilgilendirdik. Kırıkkale de tarımsal faaliyetlerin verimli ve kazançlı olması için genel bütçe kaynaklarından, İl Özel İdare bütçesi kaynaklarından ve Ahiler Kalkınma Ajansı gibi kaynaklardan yararlanarak projeler uyguladık ve bu projelerle birlikte ilimizde tarım ve hayvancılık alanında önemli çalışmalarla çiftçilerimizin gelirlerini arttırmayı hedefledik."

İlçelerde düzenlenen toplantılara, il Müdürü Kırbaş'ın yanı sıra köy muhtarları, çiftiçiler ve diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: AA