Kktc'nin 30| Kuruluş Yıl Dönümü Bakü'de Kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin 30| kuruluş yıl dönümü, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen resepsiyonla kutlandı.


KKTC Bakü Temsilcisi Sadettin Topukçu ve eşinin ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, bu ülkede bulunan Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Azerbaycan milletvekilleri, iş adamları, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KKTC'nin kuruluşunun 30| yıl dönümünü büyük gururla kutladıklarını belirten Topukçu, bu günlere gelmenin kolay olmadığını ve ülkesinin, varolma mücadelesinde çok zorlukla karşılaştığını söyledi.

Topukçu, 1950'de başlayan mücadelenin 1983 yılında KKTC nin kurulmasıyla taçlandığına işaret ederek, Türkiye ve Türk dünyasının zor dönemlerinde her zaman KKTC halkının yanında yer aldığını ve yalnız bırakmadığını vurguladı.

Türk dünyasının birlik olması gerektiğini, sorunların el birliğiyle çözülebileceğini aktaran Topukçu, Yukarı Karabağ sorununun da en yakın zamanda Azerbaycan'ın menfaatleri doğrultusunda çözüleceğine inandığını kaydetti.

Azerbaycan milletvekili Genire Paşayeva da bugünün Türk dünyası için bayram olduğunu dile getirerek, KKTC, Azerbaycan ve Türkiye'nin birlikte bu bayramı kutlamasının önemli olduğunu vurguladı.

KKTC halkının katliamlara, baskılara maruz kaldığını ve acılı günlerden geçtiğini ancak bağımsızlığından ödün vermeyerek varolma mücadelesini sürdürdüğünü belirten Paşayeva, Kıbrıs'la ilgili Annan Planı'na KKTC'nin "Evet" Rum kesiminin ise "Hayır" demesine rağmen Türk kesiminin baskı gördüğünü, kendisine bulunulan vaatlerin yerine getirilmediğini, bu durumun kabul edilmez olduğunu söyledi.

Azerbaycan halkının her zaman KKTC'nin yanında olacağını ve iş birliğini geliştireceğine değinen Paşayeva, gelecek bayramları işgalden kurtaracakları Yukarı Karabağ'da hep birlikte kutlamayı dilediklerini aktardı.

Kaynak: AA