Tdkb Ajansı'nın Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Güngör Azim Tuna başkanlığında yapıldı.


Valilik makam toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Prof. Dr. Fazıl Tekin, Ajans Danışma Kurulu Başkanı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kot ve öteki ilgililer katıldı.

Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Vali Tuna, son dönemde gerçekleştirilen etkinliklerin Türk dünyası ülkelerinde büyük ses getirdiğini söyledi.

Bilim insanlarını gerçekleştirilen sempozyumlarla bir araya getirdiklerini kaydeden Vali Tuna, "Kalıcı eserler anlamında bilim adamlarımızın bizlere aktardığı bilgiler önemlidir. Türk dünyasına ait birçok meseleyi düzenlenen bu sempozyumlarla öğreniyor ve Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak çözüm üretmeye çalışıyoruz" dedi.

Aralık ayında Eskişehir'de finali yapılacak olan Türkvizyon şarkı yarışması hakkında da görüşlerini açıklayan Vali Tuna, yarışmaya katılacak olan ülkelerde yapılan finalleri yakından izlemeye başladıklarını aktardı.

Vali Tuna, şöyle devam etti:

"Türkvizyon şarkı yarışmasının yapılmasına yaklaşık bir ay süre var. Bu süreyi iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Yarışmaya katılacak olan ülkeler yavaş yavaş finalistlerini belirliyor. Çalışmalar çok başarılı gidiyor. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Türkvizyon şarkı yarışmasıyla, Türk dünyasındaki özlenen birliği ve beraberliği sağlamak istiyoruz."

Toplantı, önümüzdeki dönem yapılacak olan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA