Bakan Şahin İle İit Genel Sekreteri İhsanoğlu'na Suriyelilerin Sevgi Seli

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Suriyelilerin barındığı Kilis'teki konteyner kenti ziyaretinde sevgi seli ile karşılandı.


Kilis’e bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere gelen Şahin ve İhsanoğlu, Suriye sınırında kurulu Öncüpınar Konteyner Kenti'ni ziyaret etti.. Suriyeli çocukların sevgi seli ile karşılanan Şahin ve İhsanoğlu ile beraberindekiler, bir süre Suriyeli çocuklar ile yürüdü. Suriyelilerin yoğun ilgisi dikkat çekerken, Şahin ve İhsanoğlu, çocukların sevgi seli karşısında duygulu anlar yaşadı.

Konteyner kent içindeki Selam Ana Okulu'nda eğitim gören çocukları ziyaret eden heyet, oyuncak hediye ettikleri çocuklarla bir süre sohbet etti.

Çocukların kısa süreli şarkılarını dinleyen heyet, daha sonra Türkçe eğitim merkezini gezdi. Burada Türkçe öğrenen Suriyelilerle görüşen Şahin ve İhsanoğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Suriyeli çocukların Türkçe konuşması dikkat çekerken, bir çocuk da Karadeniz yöresine ait "Divane aşık gibi" isimli türküyü söyledi.

Sosyal tesiste eğitim alan kursiyerlerle de sohbet eden Şahin'e, Suriyeli kadınlar işledikleri bir şal ve ay-yıldız armalı yastık hediye etti.

Daha sonra konteynerlerde kalan Suriyeli aileleri ziyaret eden Şahin ve İhsanoğlu, konteyner kentteki incelemelerin ardından buradan ayrıldı.

Konteyner kent gezisine Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, AK Parti Kilis milletvekilleri Fuat Karakuş ve Ahmet Salih Dal, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut ile diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: İHA