'Kan Davası' Barışla Sonuçlandı

Batman'da aynı ailenin fertleri arasında ağustos ayında başlayan kan davası barış yemeğiyle sonlandırıldı.


Diva Düğün Salonu'nda düzenlenen barış yemeğine Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve Gündem ailesinin fertleri katıldı.

Türk, yemekte yaptığı konuşmada, aralarında kan davası bulunan aile fertlerinin barışmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, kendi içinde barışı sağlamayanların büyük barışa imza atamayacağını söyledi.

"Artık ölümün, şiddetin, silahın sorunları çözmeyeceğini görüyoruz. Eğer barış olacaksa bu her iki tarafın müzakeresi, diyaloğu sonucunda sağlanabilir" diyen Türk, daha çok diyalog ve daha kucaklayıcı bir mantıkla sorunların çözümünün mümkün olduğunun farkında olduklarını vurguladı.

Türk, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Diyarbakır'ı ziyaretine ilişkin "Sayın Barzani'nin Amed'e gelmesi Kürt sorununun çok rahatça tartışıldığı yeni bir döneme girildiğini gösteriyor. Elbette burada verilen mesajları önemsiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından aile fertleri el sıkışarak barıştı.

Batman'daki Cumhuriyet Meydanı'nda 18 Ağustos 2013'te Gündem ailesi fertleri arasında meydana gelen silahlı kavgada 3 kişi ölmüş 20 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA