Kilis Valisi Tapsız Suriye Sınırında İncelemede Bulundu

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Elbeyli ilçesinde Suriye sınırında incelemelerde bulundu.


Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Tapsız, ilk önce Elbeyli Kaymakamı Serap Çetin'i makamında ziyaret ederek, ilçeyi gezdi. Çeşitli incelemelerde bulunan Tapsız, Kaymakam Çetin'den ilçe hakkında bilgi aldı.

Elbeyli ilçesinde yapılan ziyaretin ardından Türkiye ile Suriye arasınaki sınır bölgesine giden Tapsız'a askeri yetkililier de eşlik etti.

Sınır bölgesindeki askeri yetkililerden bilgi alan Tapsız, burada yaptığı açıklamada, Kilis sınırının son birkaç yılda yapılan çalışmalarla en sorunsuz sınır haline geldiğini, bundan sonra da güvenliğin arttırılması noktasında gereken her şeyin yapılacağını belirterek, "Sınırlarımızdan bizden habersiz bir kuş dahi uçamayacak" ifadesini kullandı.

Vali Tapsız, Çobanbey Hudut Bölük Komutanlığı ile Çobanbey Tren İstasyonu'nun bulunduğu askeri alandaki incelemelerinin ardından Kilis'e döndü.

Tapsız'a, Vali Yardımcısı Ulaş Akhan, Garnizon ve İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Erkan Alacakurt, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat ile gümrük yetkilileri ve askeri yetkililer eşlik etti.

Kaynak: AA