Bayburt'ta Öğrencileri Kısa Film Heyecanı Sardı

Bayburt'ta ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında "Değerler Eğitimi" konulu kısa film yarışması düzenlendi.


Milli Eğitim Şube Müdürü ve proje sorumlusu Hüsnü Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ilk kez ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında "Değerler Eğitimi" konulu kısa film yarışması düzenlediklerini belirtti.

Değerler eğitiminin çocukların geleceğe hazırlanmasında, kendi değerlerini bilmeleri ve yaşamaları için önemli bir konu olduğunu dile getiren Yağmur, "Daha önceki deneyimlerimize dayanarak çocukların değerlerimizi içselleştiremediğini söyleyebilirim. Bunun için çocukların ilgi alanlarıyla yeni metotlar geliştirmemiz lazım" dedi.

Bunun için kendi filmlerini çekmelerinin en iyi yol olduğunu düşündüklerini ifade eden Yağmur, "Öğrencilere dedik ki 'alçak gönüllülük, kardeşlik, dostluk konularıyla ilgili kafanı yor, bununla ilgili bir senaryo çıkar, bunu filme aktar, buraya yazacağın cümleleri tekrar et ve böylece zihninde değerlerle ilgili ön kabuller ve yarın için uygulanabilir bir takım prensipler oluşsun.' Bunun için duyurumuzu yaptık ve çalışmamızı başlattık" diye konuştu.

Yağmur, yarışma için başvuruların 10 Ekim'de başlayacağını ve 18 Mart 2014'te sona ereceğini kaydederek, "Yarışmaya katılacak öğrencilerimiz çektikleri kısa filmleri okullarına, okullar da bu eserleri Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edecek. Değerlendirmeyi, müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulacak jüri yapacak. Yarışmada birinci olan öğrencimize dizüstü bilgisayar, ikinci olan öğrencimize tablet, üçüncü olan öğrencimize ise cep telefonu hediye edeceğiz. Finale kalan eserleri tüm öğrencilerimizle birlikte izleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu çalışmayı ülke genelinde de düzenlemeyi planladıklarını belirten Yağmur, şunları söyledi:

"Çekilen kısa filmlerle ilgili çocuklarımızın davranışlarını gözlemleyeceğiz. Çocuklar bağımsız iş başarma gücü, başkaları ile ilgili öykü yazma kabiliyeti kazanacak, kendilerine güvenlerini geliştirecek, hayatı bir de başkaları gibi yaşamayı düşünecekler. Değerler eğitimiyle ilgili karikatür ve resim yarışması da düzenleyeceğiz. Bütün bu çalışmalardaki amacımız çocuklarımızı sadece nasihat edilen değil, kendi nasihatini, bilgisini, değerini kendi üreten bireyler haline getirmek."

Kaynak: AA