Başkan Ok, Hemşeri Dernekleri Festivaline Katıldı

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Manisa’da 2. Hemşeri Dernekleri Festivali'ne katıldı.

Başkan Ok, Hemşeri Dernekleri Festivaline Katıldı

Belediye Başkanı İsmail Ok, Manisa Kent Konseyi'nce düzenlenen ve Manisa Belediyesi'nin katkıları ile gerçekleştirilen Hemşeri Dernekleri Festivaline katıldı.

İsmail Ok, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün davetlisi olarak katıldığı festivalde, farklı illerden gelen ve Manisa'da yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Ok, Manisa Belediye Başkanı Ergün ve Manisa Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan hemşeri stantlarını gezerek, farklı kültürler hakkında bilgi aldı ve vatandaşlarla kısa sohbet etti. Ok, "Farklı geleneklerden gelen insanlarla bir arada olmaktan, onların kültürlerini yansıtan etkinliklere tanık olmaktan mutluyuz. Biliyorsunuz hepimiz, bu vatan toprağında, farklı kültürler içinde, ortak değerlerimize saygı temelinde, karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış içinde bin yıldır yan yana yaşıyoruz. Farklılıklarımızın zenginlik kaynağımız olduğunu bilmeli ve bunu hiç kaybetmemeliyiz. Burada, şu an, kültürümüzün farklı renklerini taşıyan kimselerle dostça bir arada olmanın sevincini paylaşıyoruz. Gerek bu anlamlı buluşmaya katılanlara, gerekse bu buluşmayı katılmamı sağlayan değerli Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve Manisa Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç’e bu vesile ile içten teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin de katıldığı festivale, Manisa’da faaliyet gösteren Afyon, Ahlat, Akhisar, Azerbaycan, Balkan, Bitlis, Eskişehir, Kafkas, Kağızman, Kütahya, Makedonya, Malatya, Saruhanlı ve Trabzon hemşeri dernekleri katıldı.

Balıkesir Belediye Konservatuarı Türk Müziği Topluluğu ve Balıkesir Belediye Bandosu festivalde konser verdi.
Kaynak: İHA