Kumluca Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Kumluca Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkalığında gerçekleştirdi.

Toplantının açılışında konuşan Çetinkaya, meclisin ekim ayında alacağı kararların hayırlı olmasını temenni ettiği söyledi.

Başkan Çetinkaya, daha sonra gündem maddelerini okuyarak, oylamaya sundu. Belen köyüne yapılacak olan asfalt pilantı ve hazır beton santrali kurulması talebi oy birliğiyle, Kasapçayırı Mahallesi'ne akaryakıt istasyonu yapma talebi ise oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Songur'un, ilçede ata sporu yağlı güreşi yapan pehlivanların ödüllendirilmesini içeren dilekçesini okuyan Çetinkaya, ödül için kriter olarak Kırkpınar güreşlerini aldıklarını söyledi.

Bu yılki Kırkpınar güreşlerinde Kumluca Belediyesi pehlivanlarından Orhan Okulu'nun baş üçüncülüğünü kazandığını dile getiren Çetinkaya, dereceye giren diğer güreşçilerin Hasan Can Güzeller, Bayram Arslantaş ve Yusuf Yıldırım olduğunu belirtti.

Meclis üyeleri tarafından görüşülen gündem maddesi sonucunda Orhan Okulu'ya 25, diğer güreşçiye ise 3 bin lirayla ödüllendirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: AA