'AK Parti'de çatlak var diyenlerin kafasında çatlak var'

Anadilde eğitime genel olarak karşıymış gibi gösterildiği için basına tepki gösteren TBMM Anayasa Komisyonu Burhan Kuzu, "Ben özel okullarda anadilde eğitime karşı değilim. Devlette olmasına karşıyım" dedi.

'AK Parti'de çatlak var diyenlerin kafasında çatlak var'
Anadilde eğitime genel olarak karşıymış gibi gösterildiği için basına tepki gösteren TBMM Anayasa Komisyonu Burhan Kuzu, 'Ben özel okullarda anadilde eğitime karşı değilim. Devlette olmasına karşıyım' dedi. Kuzu, 'AK Parti'de çatlak var' şeklindeki iddialara da 'AK Parti'de çatlak var diyenlerin kafasında çatlak var' karşılığını verdi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Habertürk ekranlarında yayınlanan Güne Bakış programına konuk oldu. Kuzu, anadilde eğitime karşı olduğu yönündeki haberlere açıklık getirdi.

Özel okullarda anadilde eğitime karşı çıkmadığını vurgulayan Kuzu, 'Devlette farklı anadil olmayacağını yıllardır söylüyorum' dedi.

Kuzu bu açıklamalarının basın tarafından kamuoyuna yanlış yansıtılmasına tepki gösterdi. 'Benim basına olan kızgınlığım, kırgınlığım bu açıklamaları çarpıtırak vermesi. O zaman diyorum ki; Allah Başbakan'a sabır versin' ifadelerini kullandı. Burhan Kuzu şunları söyledi:

'Netice itibariyle bir televizyon programında bu paketi konuştuk. Konu anadilde eğitime geldi. 'Anadilde eğitim bölümü güzel düzenlenmiş. Özel okullarda elbetteki serbest olması insan hakları sözleşmesine uygundur. Dolayısıyla bunda bir sorun yok.'dedim.'Peki devlette olsun istiyorlar, ne dersiniz? 'diye sordular. 'Devlette farklı anadil olmayacağını yıllardır söylüyorum'dedim. Basın sadece devlette olmaz dediğim bölümü almış, özelde olur dediğimi yazmadan sanki genel anlamda anadilde eğitime karşıymışım gibi çarpıtarak yansıttı. Sanki Başbakan'a karşıymışım gibi, pakete karşıymışım bir algı oldu. AK Parti'de çatlak var dediler. Onu diyenlerin çatlak kendi kafasında var o ayrı bir mesele. Benim gibi bir adam üzerinden bunlar tutmaz. Bu partide çatlak yok, ben de hiç yok.'

'Afedersiniz sert giriyorum ama yaptıkları ahlasız' diye çıkışan Burhan Kuzu, 'Bunların derdi üzüm yemek değil bağcı dövmek' dedi.


'DEVLET OKULUNDA ANADİL ÖZERK YAPILANMAYI GETİRİR, BİZİ BÖLER'


Devlet okulunda anadil'in Türkiye'yi böleceğini savunan Kuzu, 'Eyalet modelini getirir, özerk yapılanmayı getirir, farklı telden çalmayı getirir. Çünkü biz hep hesabı Kürt ve Türk üzerinden yapıyoruz. Memlekette başka etnik grup yok mu? 18 adet etnik grup var. Sıradan geldiler anadilde eğitim istiyorlar, ne yapacaksın? 18 adet coğrafya, 18 adet matematik, 18 adet tarih... Bu kadar öğretmen, bu kadar okul dünyada nerede var?' diye sordu.

Devlet okulunda anadil'in doğru olmadığına dikkat çeken Kuzu, 'Ben bu nedenler yüzünden karşıyım' dedi.

Kuzu, sözü yine'AK Parti'de çatlak var'diyenlere getirerek 'Bir taraftan'AK Parti'den farklı ses çıkmıyor'diyorlar bir taraftan farklı bir şey söyleyeni kavga diye veriyorlar' diye tepki gösterdi. BEYAZ GAZETE