Silifke’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlanıyor

Silifke Müftülüğünün organizasyonunda düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Silifke’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlanıyor
Silifke Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Silifke Müftüsü Bekir Kaplan bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftasında 'Cami, Kadın ve Aile' konusunun işlendiğini söyledi.

Kaplan, "Cami ve kadın her biri üzerinde ayrı ayrı durulması gereken başlıklar. Cami, İslam tarihi boyunca Müslümanları bir arada toplamanın yanında ilmin ve dinin bir arada işlendiği yerler olmuştur. Tarih boyunca ecdadımız, İslam alemi camiyi bu manada değerlendirmiştir. Yani cami sadece Allah'a karşı ibadet yapılan yer değil; Müslümanların birçok meselesini müzakere ettiği, hallettiği, karar aldığı, ruhen manen, bedenen doyuma ulaştığı mahaller olmuştur" diye konuştu.

Kaplan, Diyanet İşleri Başkanlığının 1986 yılından itibaren ekim ayının ilk haftasını "Camiler Haftası" olarak ilan ettiğini hatırlattı.
Camiler için günlerin, haftaların yetmeyeceğini ifade eden Kaplan, "Çünkü onlar, asırlarca bu toprakların, bu vatanın tapusu oldular. Asırlarca bu topraklarda özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın simgeleri oldular. Onun için camiler sadece namaz kılma mekanları değildir. Camiler bizim birlik mekanımız, bizim bilgi mekanımız, bizim sevgi mekanımız, bizim özgürlük mekanımız. Camiler bizim bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün simgeleridir" diye konuştu

Kaynak: İHA