Ak Parti, Seçim Çalışmalarını Tüm Hızıyla Sürdürüyor

AK Parti İl Başkanlığı 2014 Yerel Seçimler öncesi çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

Ak Parti, Seçim Çalışmalarını Tüm Hızıyla Sürdürüyor
Apartman ziyaretlerine de başlayan AK Parti İl Başkanlığı, Kuzeykent Mahallesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan konutları ziyaret etti.
AK Parti Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi Musa İpek tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde TOKİ konutlarında ikamet eden mahalle sakinlerine AK Parti’nin Kastamonu’ya kazandırdığı projelere ile yapılması planlanan projeler anlatıldı.

TOKİ E-2 Blok toplantı salonunda çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda konuşan AK Parti Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi Musa İpek, hedeflerinin yerel seçimlerde AK Parti’nin Kastamonu Belediyesini kazanmak şeklinde olduğunu belirterek, yerel yönetimleri ile iktidarın birleşmesi açısından ve Kastamonu’ya büyük projelerin kazandırılması hususunda bunun gerekli olduğuna işaret etti.

AK Parti’de Belediye Başkan adayının şuan için belli olmadığını belirten İpek, “Kastamonu Havalimanımızın tüm uçak seferleri dolu ve talepten son derece memnunuz. Ilgaz Tünelinde toplam 2 bin 500 metre çalışma yapıldı. Tünelin toplam uzunluğu 11 kilometredir. Kırık Barajı, 2014 yılı yatırım programına alınacaktır. İnebolu Limanımız yap-işlet-devret modeli ile yapılacak ve İnebolu-Kastamonu arasında tünel inşaa edilecektir. Dolayısıyla mesafe kısalarak 72 kilometreye düşecektir. Organize Sanayi Bölgesi, 2 bin 500 dönüm daha genişletilecek olup çalışmalarına başlanmıştır. Sunta kavşağı yılsonunda hizmete açılacaktır. Hasan Doğan Tesisleri yanına 3 milyon 500 bin TL maliyetli spor kompleksi yapılacaktır. Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Kadıdağı Mevkiinde bulunan Doğa Kampını toplam 4 bin 500 öğrenci ziyaret etmiştir. Önümüzdeki yıl üniversite öğrenci sayısı arttırılacak. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 1000 öğrenci kapasiteli yurt yapılacaktır. Ilgaz’da kayak pisti inşaa ediliyor. Yine kent güvenlik sistemi yapılarak Kastamonu’muz kameralar ile izlenir hale gelmiştir. İlimizde inşaatı devam eden Tıp Fakültesi Hacettepe Üniversitesi bünyesinde olup, Kastamonu Üniversitesine geçirme çalışmaları devam ediyor. Fakültenin bitmemesinin sebebi Hacettepe Üniversitesinin engel koyması, kısacası ipe un sermesidir. Çözümün, fakülte inşaatının Kastamonu Üniversitesine geçirilmesidir. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Der. Seyit Aydın, fakültenin üniversiteye geçtiği taktirde 3 yıl gibi bir sürede hizmete gireceği söylemektedir. Yine Tıp Fakültesi inşaatının yanına 2015 yılında tamamlanacak olan 400 yataklı yeni Devlet Hastanesi yapılacaktır. Kastamonu’ya AK Parti iktidarı öncesinde karayollarına toplam 16 milyon TL yatırım yapmıştır, bizim iktidarımızda ise 1 yılda 160 milyon TL yatırım yapılmıştır. Buda önceki yatırımın 10 katı kadardır. Duble yol ve sıcak asfalt çalışmaları, Kastamonu Daday-Eflani yolu çalışmaları devam etmektedir. Eskiden uzun süren tapu işlemleri aynı gün bitirilir hale gelmiştir. Eski evlere restorasyon çalışmaları için yüzde 23 ödenek verilmiştir. TOKİ, yoksul vatandaşlarımız için 324 adet konut inşaatı yapıp teslim etmiştir. 135 adet için de müracaatlar alınmaya yakında başlanacaktır. Yıkılan İmam Hatip Lisesinin yerine 14 derslikli yeni İmam Hatip Lisesi yapılacaktır. Budamış köyündeki okul inşaatımız devam etmektedir” dedi.

Ayrıca İpek, apartman sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledi. Sorunların çözümü noktasında ise İpek, gerekli yerlere müracaatlarda bulunacaklarını kaydetti.

Kaynak: İHA