Nazilli'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri

Camiler ve din görevlileri Haftası'nın bu yılki konusu olan 'Cami-Kadın ve Aile'nin işleneceği etkinlerin en iyi şekilde geçmesini hedefleyen Nazilli Müftülüğü, ilçe halkını kutlamalara davet etti.

Nazilli'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri
Son yıllarda her kutlamada farklı bir konunun öne çıkarıldığı hafta için bu yıl ‘Cami-Kadın ve Aile’ teması tercih edildiğini ifade eden Nazilli İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu; “İlçe Müftülüğü olarak birçok etkinliklerle kutlanacak olan haftada Komisyon tarafından resmi daireler, hastane, cezaevi, çocuk yurdu ve huzurevi ziyaretleri yapıldı.

3 Ekim 2013 Perşembe günü öğle namazından önce Koca Camii de camilerin yapımında emeği geçen ve vefat etmiş vatandaş ve görevlilerimizin ruhuna ithafen mevlidi şerif okunması ve hatim duası yapılacak. 13.00-21.00 saatleri arasında Koca Cami avlusunda halkımız ve merkez koca cami din görevlilerinin katılımıyla Kan Bağışı etkinliği düzenlenecek. Aynı gün akşam 20|45’te Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nevzat Aşık’ın konuşmacı olarak katılacağı ‘Cami-Kadın ve Aile’ konferansı düzenlenecek. 4 Ekim 2013 Cuma günü saat 14.00-19.00 saatleri arasında Din görevlilerinin katkılarıyla Belediye Meydanında Lokma Hayrı yapılacaktır. 5 Ekim 2013 Cumartesi günü saat 14.00 da ise Kestel Köyü’nde din görevlilerinin katılımıyla Hatıra Ormanının bakımı yapılacak. 7 Ekim 2013 Pazartesi günü ise saat 20|30 da Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda din görevlileri tarafından tasavvuf musikisi konseri düzenlenecek” dedi.

Kaynak: İHA