Kazakistan İle Türk Kardeşliği Tazelendi

Niğde Belediye Başkanlığı tarafından İlhanlı Mahallesinde yapımı geçekleştirilen Kazakistan Abılay Han Parkı, Kazak ve Türk Kardeşliğini tazeledi.

Kazakistan İle Türk Kardeşliği Tazelendi

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a Kazakistan Cumhuriyeti adına Büyükelçi Canseyit Tüymebayev tarafından ‘Dostluk ve İşbirliği Madalyası’ verildi.

Abılay Han Parkı açılış töreninden önce Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret eden Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev Niğde hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan günün anısına plaket ve deri halı sunarken, Büyükelçi Tüymebayev’de Belediye Başkanı Akdoğan’a Kazakistan’ı anlatan çeşitli hediyeler sundu.

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev’nin katılımıyla gerçekleştirilen açılışa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Altay köylüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen programla açılışı gerçekleştirilen Kazakistan Abılay Han Parkı İlhanlı Mahallesinde tüm Niğdelilerin hizmetine sunuldu. Park alanının bulunduğu alanın şehir girişi eski hali nedeniyle kötü ve virane bir görüntü oluşturuyordu. Niğde Belediye Başkanlığının alanı kamulaştırmasıyla başlayan yeşil alan çalışması sonunda 5 bin metre karelik park ve dinlenme alanı oluşturularak şehrin girişi de kentin imajına yakışır hale getirildi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın titizlikle takip ettiği çalışmalar sonunda parkın adına Kazak Türklerinin önderi olan Abılay Han’ın adı verilerek heykeli yerleştirildi. Düzenlenen parkın açılışına Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev katıldı.

Park alanı içerisinde Kazakistan Cumhuriyetini tanıtıcı fotoğraf sergisi de açıldı.

Çok sayıda vatandaşın katıldı Abılay Han Parkı açılış töreninde konuşan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Dost ve kardeş ülke Kazakistan'ın kurucularından olan Abılay Han'ın da adını verdiğimiz parkımız Niğde'mize hayırlı olsun. Buranın 3 yıl önceki halini düşünürsek metruk yapıların bulunduğu yerdi. Bu alanı hiç kimsenin hayal etmediği bir park haline getirdik. 4 yıl önce şehrimizin bu girişinde utanç verici bir görüntü vardı. Bu alan içerisinde yıkık virane metruk yapılar vardı. Madde bağımlısı çocukların sık uğradığı bir mekandı burası. Niğde Belediyesi olarak bu alanı kamulaştırarak araziyi Niğde Belediyesi bünyesine aldık. Alanın 500 bin liraya kamulaştırılmasını sağladık. Diğer yandan parkımızın da bu hale getirilmesi için 300 bin Türk Lirası bedel ödeyerek toplamda 800 bin Türk Lirası maliyetle parkımızın yapımı gerçekleşmiş olduk. Parkımızın Niğde'mize ve Niğde'de yaşayan insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Abılay Han parkımızın bulunduğu nokta Nevşehir ve Kayseri'den Niğde'mize giriş bölgesi. Şehrimizin güzelleştirilmesi ve imajının yükseltilmesi bakımından önemli olduğunu düşünüyorum. Abılay Han parkımızın yapımında şelaleden, kamelyaya ve yürüyüş yollarına kadar bir çok farklı dizaynı gerçekleştirdik. İlhanlı Mahallemize de bu park gibi 5 tane park daha yaptık” dedi.

Kaynak: İHA