Selçuk'ta Sendikalardan İsim ve İmzasız İhbar Mektuplarına Tepki

Eğitim-Sen Selçuk Temsilcili ve Eğitim-İş Selçuk Temsilciliği 4-5 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirdikleri yasal eylemler kapsamında ilgili Bakanlığa isimsiz ve imzasız mektuplar ihbar mektupları gönderildiğine yönelik ortak bir basın açıklaması yaparak; bu duruma tepki gösterdiler.

Selçuk'ta Sendikalardan İsim ve İmzasız İhbar Mektuplarına Tepki

Selçuk Öğretmen Evi'nde düzenlenen ortak basın açıklamasına Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Selçuk Temsilciliğine üye öğretmenler katıldı.

Ortak Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Selçuk Temsilciliği İlçe Sekreteri Raup Köse, yapılan bu eylemlerin sendikaların yetkili kurullarınca kararlaştırılan yasal eylemler olduğunu dile getirerek; "Demokrasinin olmazsa olmazlarından olan sendikaların, yasalar çerçevesinde gerçekleştirdiği uluslar arası sözleşmeler ile de desteklenen bu eylemlere ne yazık ki yerel muhbirler kullanılarak çamur atılmaya çalışılmıştır. 4-5 Haziran 2013 tarihinde İş Güvenliğinin ortadan kaldırılması planları, ülkemizin her yerinde tüm eğitim çalışanlarınca protesto edilmiş, öğretmenler, eğitim çalışanları haklarını kısıtlamaya yönelik bu olumsuz dayatmalara meydanlara çıkarak tepkilerini demokratik bir biçimde dile getirmişlerdir. İlçemizde tamamen demokratik bir hak olan bu eylemlere destek veren sendikalı -sendikasız öğretmenler isimsiz ihbar mektuplarıyla sanki illegal eyleme katılan illegal örgüt mensubuymuşçasına fişlenmiş, haklarında yasal işlem başlatılmıştır. Fişlenen ve isimsiz, imzasız mektuplarla ihbar edilen bu öğretmen ve idarecilerin isimlerine bakıldığında okul ve kurumlarında başarılı, öğrencileri ve velileri tarafından çok sevilen öğretmenler oldukları görülecektir. Ayrıca Selçuk’taki eylemlere katılmadığı halde ifade veren öğretmen ve idareci arkadaşlarımız zan altında bırakılmaktadır" dedi.

BU BİR CADI AVIDIR
Selçuk’ta bu güne kadar görülmeyen bu ihbarcı tavrın meşru hale getirilmek istendiğine dikkat çeken Köse; "Müfettişler tarafından Öğretmen ve idarecilere İşçi Partisi ve CHP’yi Gezi olayları protestolarına siz mi yönlendirdiniz soruları sorulmuştur. Adları isimsiz ihbar mektuplarıyla yalan ve haysiyetsizce muhbirleşen öğretmen arkadaşlarımızın hiç birinin siyasal bir partiyle alakası yoktur. Hiç bir insanı da yönlendirmemiştir. Burada yapılmak istenen demokrat, devrimci çağdaş ve aydın öğretmenleri baskı ve korkuyla yıldırmak, sindirmektir. Bilinmelidir ki; Yapılan her saldırı bizleri daha da güçlü kılmaktadır. Fakat yapılan saldırılar onursuzca, gizli, saklı ihbar mektuplarıyla, her türlü ahlak ve etik değerler çiğnenerek yapılmaktadır. Ne yazık ki, AKP Hükümetinin demokratik paketi hazırlayıp kamuoyuna sunduğu ve memurlara siyasal partilere üye olma hakkının verileceğini beyan ettiği bu günlerde, sendikal haklarını arayan öğretmenlerin parti mitinglerine katıldığı iftirası ile ihbar edildiği günlere tanık oluyoruz. Bizler, Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikalarında örgütlenmiş, ülkemizin daha demokrat, bilimsel, laik daha modern bir ülke olması için mücadele eden eğitim emekçileriyiz. Duyarlı ve sorumlu davranmaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha söylüyoruz. Hükümetin bu tür uygulamalara son vermesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA