Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin Yeni Akademik Yılı Açılışı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, üniversitelerin toplumu yarınlara taşımakla da sorumlu olduğunu söyledi.


Prof. Dr. Özcan, üniversitenin Gülümbe Yerleşkesi'ndeki Spor Salonu'nda düzenlenen yeni akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, üniversitenin üç sorumluluğunun bulunduğunu, bunlardan birisinin eğitim-öğretim programını yerine getirme, ikincisinin akademik araştırmaları yürütme ve üçüncüsünün de toplumu yarınlara taşıyacak değerleri geliştirmek ve gelecek nesillere taşımak olduğunu belirtti.

Bu yıl lisans üstü programlar olmak üzere üniversiteye 4 binin üzerinde kayıt yapıldığını anlatan Prof. Dr. Özcan, "Bu bölge demografisi düşünüldüğünde rakamın hiç de küçümsenecek bir rakam olmadığı ortada. Bu gençleri, hem sosyal hem kültürel hem de eğitim alanında daha iyi yetişmeleri için bize sorumluluk düştüğü kadar bölge insanlarına da sorumluluk düşüyor. O yüzden ihtiyacımız olan gerekli alt yapıların, kültürel tesislerin, ticari tesislerin hazırlanması noktasında yetkililerimizden ilgi ve şefkatlerini artırarak devam ettirmelerini bekliyoruz. Akademisyen sayımız 350'ye ulaştı. Sorumluluklarımızı bilecek şekilde yeni akademik yılının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Vali Halil İbrahim Akpınar da Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin hızla büyüyen, hak ettiği yeri alan ve mezunlarıyla toplumda farkındalık yaratan bir üniversite olduğunu belirterek, "İnşallah ileri de daha da iyi olacak. Yeni akademik yılın hayırlı olmasını ve her geçen yıl Bilecik Üniversitesi biraz daha büyüyecek ve sağlam adımlarla ilerleyecek ve İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir arasında adından söz ettiren güzel bir üniversite olarak hayatımızda yer alacak" diye konuştu.

Törene, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Baro Başkanı Halime Aynur, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun, BİSİAD Başkanı Yusuf Subaşı, daire müdürleri ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA