Bağımsız Sinemacılar Altın Portakal’da Buluşuyor

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali bağımsız yapımcılara yeni imkanların yolunu açacak iki önemli panele ev sahipliği yapacak.

Bağımsız Sinemacılar Altın Portakal’da Buluşuyor
Türkiye’de yeni gündeme gelmeye başlayan Crowdfunding uygulamalarının tartışılacağı panele, dünyaca ünlü sosyal medya uzmanı Anya Rutsche ve başarılı bir crowdfunding örneği olan “Iron Sky” filminin yapımcısı Tero Kaukomaa konuşmacı olarak katılıyor.
Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği (SE-YAP) öncülüğünde “Bağımsız Film Yapımcılığında Yeni Yönelimler” başlığı altında gerçekleştirilecek panellerde, Anya Rutsche ve Tero Kaukomaa sinemacılarla deneyimlerini paylaşacak. “Günümüz piyasa koşullarında bağımsız film yapımcılığı için sosyal medya stratejileri” başlıklı panelde Anya Rutsche, film yapımcılığında sosyal medya platformlarını kullanarak hedef kitleye ulaşmanın ve tanıtım yöntemlerini en iyi biçimde kullanmanın yollarını aktaracak. Kısa film, belgesel ve animasyon projelerinden örneklerin verileceği panel 8 Ekim günü saat 11.00’de Hotel Su’da gerçekleşecek.

Crowdfunding ile sosyal platformlar üzerinden toplanan bütçeler sayesinde gerçekleştirdiği filmi “Iron Sky” hakkındaki deneyimlerini paylaşacak olan yapımcı Tero Kaukomaa’nın sunumunun başlığı “İzleyicilerle Birlikte Film Yapmak: Iron Sky’ın Ardındaki Kitleler.”
20 yıldan uzun süredir uluslararası film yapım, satış ve dağıtımı konusunda çalışan ve Crowdfunding ile film yapımcılığı konusunda dünya çapında üne sahip Tero Kaukomaa’nın konuşmacı olacağı panel 9 Ekim tarihinde saat 11.00’de Hotel Su’da gerçekleşecek.
Kaynak: İHA