Aksaray'da Gayri Safi Katma Değer Yükseldi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin bölgesel gayri safi katma değerinin son verilere göre 15'inci sırada bulunan Aksaray'ın 12'inciliğe yükseldiği bildirildi.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, yaptığı yazılı açıklamada, Aksaray nüfusunun yüzde 70'e yakının hala tarım ve hayvancılıkla uğraştığını söyledi.

Çiftçilere her alanda ve her platformda eğitim verip bilgilendireceklerine dair söz verdiklerini hatırlatan Koçak, "Geçen yıl kış döneminde, köy köy gezerek çiftçilerimize eğitim verdik. Türkiye Ziraat Odaları Birliği, bölgesel gayri safi katma değerinin son verilere göre 15'inci sırada bulunan Aksaray, 12'inciliğe yükseldi. Çiftçilerimiz adına ben çok gururluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Koçak, birlikten kuvvet doğduğunu ifade ederek, "Aksaray'da gerek Valilik ile gerekse daire amirleri ve milletvekillerimiz ile ekip halinde hareket ediyoruz. Herkesin tek amacı var. Aksaray'ın her alanda hak ettiği yere ulaşmasıdır" diye konuştu.

Aksaray'ın çiftçileri için taşın altına ellerini değil, gövdelerini koyduklarını dile getiren Koçak, "Çiftçilerimiz için üzerimize ne düşüyorsa, yapmaya hazırız. Gelecek dönemde de tarımın ileriye gitmesi için gerekli tüm adımları atacağız. Milletin efendisi olan çiftçilerimizin her zaman yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA