Kimse Yok Mu'nun Gönüllü Öğretmenleri Köy Okulunda Çocukları Sevindirdi

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Balıkesir Şubesi, merkeze bağlı Konakpınar Köyü Şehit Jandarma Başçavuş Erbu Serpan İlk ve Ortaokulu'ndaki 25 öğrenciye giyim yardımında bulundu.

Kimse Yok Mu'nun Gönüllü Öğretmenleri Köy Okulunda Çocukları Sevindirdi
Öğrencilere hediye paketlerini, dernekte gönüllü çalışan emekli öğretmenler verdi. Dağıtım sırasında duygulanan gönüllüler, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Sorumlusu Yaşar Yeşil ve gönüllüler, köy okulunda öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından karşılandı. Daha önce okul yönetimi tarafından tespit edilen 25 öğrenciye, üzerinde isimleri yazılı, içinde ayakkabı, mont, kazak, pantolon ve gömlek bulunan hediye paketleri verildi.

Mutlulukları yüzünden okunan öğrenciler, dernek yetkililerine teşekkür etti. Okul Müdür Yardımcısı Özlem Potur, taşımalı eğitimle öğrenim gören toplam 184 öğrencileri bulunduğunu, 21 köyden öğrenci geldiğini söyledi.

Okula 20 km. mesafedeki başka köylerden de öğrenci geldiğini ifade eden Müdür Potur, "İlk ve ortaokul kısmı bulunuyor. Ailelerin maddi durumu iyi değil. Velilerimizi okula davet edip çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Onlara yönelik seminerler yapıyoruz. Bizim için çocuklarımızın gözlerindeki pırıltı çok önemli. Kimse Yok Mu Derneği, bu sevincimize ortak oldu. Öğrencilerimizin yüzünü güldürdünüz, bizi mutlu ettiniz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Şube Sorumlusu Yeşil ise derneğin Türkiye ve dünyada çeşitli yardım kampanyalarıyla ihtiyaç sahibi insanlara ulaştığını bildirdi. Öğrencilerin yüzünü güldüren hayırseverlere minnet duyduklarını ifade ederek, "Bu yardımların devam etmesi ve minik yavrularımızın yüzündeki tebessümün eksik olmaması için duyarlı hayırseverlerimizin her zaman yanımızda olmasını bekliyoruz. Bizden desteklerini esirgemeyen tüm Balıkesirlilere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Gönüllü hizmet veren emekli öğretmenlerden Halil Verim da böyle bir organizasyonun içinde olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Çocukları görünce 1968 yılına gittim. O dönemler yokluk yıllarıydı. Şimdi böylesi gönüllü dernekler, vatandaşların yardımına koşuyor. Güzel hizmetler yapılıyor." dedi.

Servet Karaoğlan ise meslek hayatının 19 yılının köylerde geçtiğini, günümüzde okullardaki tertip ve düzenin eskiye göre çok daha iyi olduğunu söyledi.

Arif Gül de 22 yıl farklı köylerde öğretmenlik yaptığını, çocukları görünce duygulandığını dile getirdi. Daha sonra Müdür Yardımcısı Özlem Potur, Şube Sorumlusu Yaşar Yeşil'e teşekkür plaketi verdi. Hediye paketlerini alan öğrenciler, dernek yetkilileri ve gönüllülerle fotoğraf çektirdi .