İng Bank ve Migros Arasında İmzalanan İşbirliği Sözleşmesine Menfi Tespit Belgesi Verilemeyecek, Bununla Birlikte Söz Konusu Sözleşme Grup Muafiyetinden Yararlanacak

Rekabet Kurulu, ING Bank ve Migros arasında imzalanan işbirliği sözleşmesine kanuna aykırılık teşkil etmesi nedeniyle menfi tespit belgesi verilemeyeceğine, bununla birlikte söz konusu sözleşmenin grup muafiyetinden yararlandığına karar verdi.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinden yapılan duyuruya göre, ABBOTT Laboratuarları İthalat İhracat ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından hazırlanan ABBOTT markalı kan şekeri ölçüm cihazlarının dağıtımına ilişkin program kapsamında imzalanan anlaşmalara menfi tespit belgesi verilmesine karar verildi.

Kurul, kurulacak olan Avolon Capital Partners Limited'te; Wells Fargo Aircraft S.a.r.l'nin yüzde 75, Avolon Aerospace Leasing Limited'in yüzde 25 oranında sermaye sahipliğine ve ortak kontrolüne izin verilmesini kararlaştırdı.

Fincantieri-Cantieri Navali Italiani S.p.A tarafından, iştiraki Fincantieri Oil&Gas S.p.A. aracılığıyla yüzde 50,75 oranında hissesinin STX Europe AS'den devralarak STX OSV Holdings Limited'in kontrolünün devralınması işlemine de izin verildi.

Koç Holding kontrolünde bulunan Harranova Besi ve Tarım Ürünleri AŞ'nin sığır besiciliğine yönelik üretim birimlerinin Namet Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından devralınması işlemine de izin verilmesi kararlaştırıldı.

ING Bank AŞ ve Migros Ticaret AŞ arasında imzalanan ''Migros Ticaret AŞ-ING Bank AŞ İşbirliği Sözleşmesi''ne 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesine aykırılık teşkil etmesi nedeniyle menfi tespit belgesi verilemeyeceğine, bununla birlikte söz konusu sözleşmenin grup muafiyetinden yararlandığına karar verildi.

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ, Fiat Auto S.p.A. ve Peugeot Citroen Automobiles S.A arasında imzalanan ''Ürün Geliştirme ve İmalat Anlaşması''na, kanunda yer verilen koşulları sağlaması nedeniyle 01 Ocak 2016 tarihine kadar bireysel muafiyet tanınması kararlaştırıldı.

Muhabir: Bülent Karaaslan

Yayıncı: Zülal Eser
Kaynak: AA