Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye'nin Geleceği Parlak

Batman Üniversitesi'nde TOBB, TÜMSİAD ve Üniversite tarafından ortak düzenlenen "Liselerde Geleceğin Girişimcileri" seminerine katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin modada Fransa'yı, sanayide Almanya'yı, turizmde İspanya'yı yakalayacağını söyledi.

Programa Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜMSİAD Genel Başkanı Eyüp Küçükçakmak ve bazı il yöneticileri katıldı.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğunu ifade ederek, "Türkiye’nin geleceği parlak. Genç bir nüfusumuz var ve biz bu gençleri iyi eğitiyoruz. Hükümetimizde her türlü desteği esirgemiyor. 2007 yılından bu yana 5 milyon kişiye iş aş sağlandı. 2009 yılından bu güne başka ülkelerin ekonomileri darbe üstüne darbe yerken biz 4 milyon kişiye iş istihdam sağlamışız. Sanayide Almanya, Turizmde İspanya, Modada Fransa ile yarışıyoruz." diye konuştu.

Bakan Şimşek, dünyanın çok hızlı geliştiğini vurgulayarak şunları kaydetti: "Dünya çok hızlı gelişiyor. Rekabet kızışıyor. Çin on yıl öncesine oranla müthiş bir atılım yaptı. Mesela bisiklet üretiminde yüzde 10 seviyesinden yüzde 70-80’lere ulaştılar. Üniversiteler birer ilim yuvasıdır. Üniversitelerimizde bilim üretildiği gibi sanayi ile etkileşime de geçirebilmeliyiz. Yeni kampus alanına yeni Organize Sanayi kuracağız. Rektör hocamıza da bu programın üniversitede yapılmasından ötürü teşekkür ederim." TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise Türkiye'deki girişimciliğe işaret etti. Hisarcıklıoğlu "TOBB ve TÜMSİAD güzel bir çalışmaya imza atmış. Başarılı olmak için hayal kurmalı ve yılmadan çalışmalıyız. Kaybetmekten korkmayacaksınız." dedi .