Bakan Yıldırım Asidef’in 4. Olağan Genel Kuruluna Katıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sivas’a yapılan hızlı trenin 3-3.5 yıl sonra bitirileceğini belirterek, hızlı tren bittiğinde Ankara-Sivas arasının 2.5 saate, İstanbul-Sivas arasının ise 5 saate ineceğini söyledi.

Ankara Sivaslı Dermekler Federasyonu'nun (ASİDEF) 4. Olağan Genel Kurulu Marriot Otel’de gerçekleştirildi.

Kurula, Bakan Yıldırım’ın yanı sıra, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve çok sayıda davetli katıldı.

Kurulda protokol konuşmaları öncesinde semah gösterisi yapıldı. Kurulda bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, ‘Ulaşamadığım yer senindir’ prensibi ile hareket ettiklerini belirterek, Türkiye’nin her tarafından vatandaşların birbirine ulaşması içen yol yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Yıldırım, son 10 yılda 16 bin 200 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını daha önce 6 bin olan bölünmüş yolu 22 bin 300 kilometreye çıkardıklarını ifade etti.

AK Parti iktidarından önce sadece 7 ilin bölünmüş yol ile birbirine bağlı olduğunu belirten Yıldırım, bugün ise 75 ilin bölünmüş yol ile birbirine bağlı olduğunu ifade etti.

Yine AK Parti hükümetleri öncesinde Sivas’ta 24 kilometre bölünmüş yol var iken 690 kilometre yol yapılarak bölünmüş yolun 714 kilometreye çıkarıldığını söyledi.

Sivas topraklarının artık boydan boya rahat bir şekilde geçildiğini belirten Yıldırım, eskiden vatandaşların 3 günde binbir zahmetle İstanbul’a gidip geldiğini anlattı. Cumhuriyet’in kurulduğu Sivas şehrine hızlı tren yapıldığını anımsatan Bakan Yıldırım, proje tamamlandığında Ankara-Sivas arasının 2.5 saate, İstanbul-Sivas arasının ise 5 saate ineceğini söyledi.

Yıldırım, hızlı tren projesinin 3-3.5 yılda tamamlanacağını bildirdi. Konuşmasında Aşık Veysel’in dizelerinden örnek veren Bakan Yıldırım, “Her türlü ırk farklılığını ön plana çıkarmak bu ülkeye fayda sağlayamaz. Ne güzel semahımız, ne güzel türkülerimiz…. Bizi biz yapan değerlerdir. Bizim ihtiyacımız olan birbirimizin kaşın üzerinde gözünüz var diyerek senin rengin kara benim rengim ela diyerek ayrılıklarımızı ön plana çıkarmak değil ortak yanlarımızı kardeşliğimizi daha da güçlendirmek ve ülkemizi büyük Atatürkün bize işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine emin adımlarla götürmektir” diye konuştu.

Kurulda bir konuşma yapan BBP Genel Başkanı Destici ise Sivas’ın bugüne kadar beklediği yatırımı alamadığını söyledi.

Büyükşehir Yasası’nda Sivas’ın büyükşehir yapılmamasını eleştiren Destici, konuşmasında İmralı sürecini de eleştirdi.

Destici, “Bu yol yol değildir, bu PKK’ya silah bıraktıracak süreç değildir. Herkesten bu sürecin yanında olunmasını isteniyor. Biz inanmadığımız, bilmediğimiz sürecin yanında olmayız. Biz bu süreci büyük kayıplar veren PKK’nın yeniden toparlanma süreci olarak görüyoruz” dedi
Kaynak: İHA