Hüyük'te 135 Kadın Çiftçiye Sertifikaları Verildi

Konya'nın Hüyük ilçesinde ''Köyümde güvenilir ve tam gıda'' projesi kapsamında yürütülen eğitim programlarına katılan 135 kadın çiftçiye, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Hüyük Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonu'ndaki törende yaptığı konuşmada, Mevlana Kalkınma Ajansı'nın desteği ile bu tür projelerin kırsal kesimde daha da artacağını söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya ise projede teorinin yanında uygulama eğitiminin de verilmiş olmasının önemli olduğunu dile getirdi. Daha fazla üretmek, daha fazla kazanmak adına insanların hayatına mal olmaktan daha kötü bir şey olmayacağını aktaran Yerlikaya, ''Burada çok temiz ortamda üretimi hep birlikte izledik. Sizler de böyle evinizden, köyünüzden üretime katkıda bulunursanız, bunların hepsi birleşir, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunur'' diye konuştu.

MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman da Hüyük'te uygulanan projenin isabetli bir proje olduğunu belirterek, ''İnsanı gıda yönüyle eğitmenin yanında, özellikle kırsaldaki kadınları eğitip, kendine yeterli bir ekonomik, sosyal hayat ve refah ortamı oluşturmanın ne kadar önemli olduğunu bu projeyle anlamış durumdayız'' dedi.

Konuşmaların ardından, proje kapsamında eğitim gören 135 kursiyere sertifikaları verildi.

Muhabir: Abdulhamit Yaşar / Ayşe Şensoy

Yayıncı: Ahmet Kayır
Kaynak: AA