CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak'ın Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çin seyahatine ilişkin sözlerini eleştirerek, Türkiye açısından son derece yararlı olan bu gezinin Bağış'ın suçlamalarıyla karartılamayacağını belirtti.

Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, Bağış'ın Kılıçdaroğlu'nun Çin ziyaretine ilişkin sözlerini değenlendirdi.

CHP'nin başarılı seyahatinin AK Parti başta olmak üzere bazı çevreleri rahatsız ettiğini, bu rahatsızlıklarını gerçek olmayan ithamlarla dile getirerek, geziyi gölgelemeye çalıştıklarını ileri süren Toprak, Çin'e yaptıkları seyahatin öncelikli hedefinin Türkiye'nin menfaatlerine katkı sağlamak ve iki ülke arasında ilişkilerin gelişmesine imkan tanımak olduğunu vurguladı.

Özellikle ikili ticarette Türkiye aleyhine gelişen dengesizliği gidermek için Çin tarafının Türkiye'ye yatırım yapması için büyük çaba sergilediklerini belirten Toprak, Türk işadamlarının önemli iş bağlantıları kurması için her türlü özveriyi gösterdiklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun Çin Komünist Partisi yetkililerinden 2020 Olimpiyatları için İstanbul, 2020 Expo Fuarı için de İzmir'e destek vermelerini istediğini aktaran Toprak, şunları kaydetti:

''Ülkemiz açısından Son derece yararlı olan bu gezi AKP'li Bakan Egemen Bağış tarafından kendi düzeyindeki suçlamalarla karartılamaz. Bütün bu üstün gayretlerimiz ve faaliyetlerimiz için partimize ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür edeceği yerde düzeysiz suçlamalar yapmak ancak bu tipteki bakana yaraşır bir davranıştır. AB Bakanı olduktan Sonra bu alanda tek bir başlık açmamış ve tek bir ilerleme kaydetmemiş olan çakma AB Bakanı önce görev ve sorumluluklarını yerine getirsin. Boş bakanın boş sözleri bizim başarımızı gölgeleyemez. Bizi karalayacağına dönüp kenedi gezilerinde uçakların neden kalkmadığının hesabını vermelidir.''

Muhabir: Seval Güler

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA