İngiltere, Vatandaşlarını Öldüren Cezayir Hükümeti'ne Toz Kondurmuyor

İngiltere Başbakanı David Cameron, Cezayir’deki rehine krizinde meydana gelen ölümlerde tüm sorumluluğun ‘teröristlerde’ olduğunu söyledi.

Cameron’ın, rehineleri kurtarmak için gaz tesisine saldırarak birçok kişinin ölümüne neden olan Cezayirli emniyet güçlerini eleştirmekten kaçınması ise dikkat çekti.Cezayir’deki rehine krizinde 6 ingiliz vatandaşının ölümünün ardından yaptığı açıklamada Cameron, “Rehine ölümlerinde tüm sorumluluk, alçakça saldırı yapan teröristlere ait.” diye konuştu.

İngiliz lider, düzenlediği saldırılarla birçok rehinenin ölümüne neden olan Cezayir Hükümetini’nin “krizi yönetme şeklini” ise eleştirmekten kaçındı.“İnsanları öldürmeye programlanmış 30 teröristin yaptığı bu çapta bir saldırıya karşılık vermenin zorluğunu hiç kimse hafife almamalı.” diyen Cameron, tüm Cezayirli yetkililerin iyi niyetli bir şekilde kendilerine yardım etmek istediklerini ve bu sebeple kendilerine teşekkür etmek istediğini belirtti.

Dışişleri Bakanı William Hague de BBC’de katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, Cezayir Hükümeti tarafından saldırı öncesi bilgilendirilmediklerini belirterek, “Fakat Cezayirli yetkililer rehineleri tutan kişilerin gaz tesisini havaya uçuracaklarını düşündüğünden dolayı, süratle hareke ettiklerini belirttiler.” diye konuştu.

Cezayirli yetkililerin bu tür krizlerin nasıl üstesinden gelineceğini iyi bildiklerini de sözlerine ekleyen Hague, “Kim ne derse desin, nasıl düşünürse düşünsün; Cezayir ordusu çok tecrübeli.” şeklinde yorumda bulundu.