İntihar eden yazarın cansız bedeni Kavaklı sahilinde bulundu

Metin Kaçan'ın cesedi dün Beylikdüzü Kavaklı sahilde bulundu

İntihar eden yazarın cansız bedeni Kavaklı sahilinde bulundu
'Ağır Roman'' kitabının yazarı Metin Kaçan, 05 Ocak günü Boğaziçi Köprüsü'nde'fotoğraf çekmek istiyorum' diye durduğu ticari taksiden inerek intihar etmişti. Kaçan'ın cansız bedeni dün Beylikdüzü Kavaklı sahilde bulundu. Denize bağlı küçük bir derede bulunan Kaçan'ın cenazesi Cumhuriyet Savcsının incelemesi için Büyükçekmece Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polisin bildirmesi üzerine hastaneye gelen Hasan Kaçan kardeşini teşhis etti.

5 Ocak Cumartesi günü Çengelköy Polis merkezine giden bir ticari taksi sürüsü kendisinin yazar olduğunu söyleyen Ve isminin Metin Kaçan olarak belirten bir kişinin Üsküdar'daki evine gitmek üzere bindiği takside, Boğaziçi Köprüsü üzerine geldiğinde cüzdanını takside bıraktıktan sonra aşağıya atladığını söyledi. Bunun üzerine polis ve dalgıçlar Boğaz'da yaptıkları aramada Kaçan'ın cesedini bulamadı. Olaydan sonra Metin Kaçan'ın ağabeyi, karikatürist, yapımcı ve oyuncu Hasan Kaçan olayı doğrulayarak'iyi haber çıkmasını bekliyoruz' demişti.

BEYLİKDÜZÜ SAHİLDE BULUNDU
Akşam saat 18.00 sıralarında 155 Polis imdat telefonunu arayan bir kişi, Kavaklı Mahallesi'ndeki Elit sitesinin bahçesinde bulunun deniz bağlantılı derede bir erkek cesedi olduğu ihbarında bulundu. İhbarın ardından Beylikdüzü Asayiş Büro ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri verilen adrese geldi. Polis olay yerine itfaiye ekibi çağırarak derede bulunan erkek cesedini çıkarttı. Karada incelemeye alınan cesedin bir süre sonra, 13 gün önce Boğaziçi Köprüsü'nden atlayan'Ağır Roman' adlı kitabın yazarı Metin Kaçan olduğunu tespit etti. Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Cumhuriyet Savcısının cesedi incelemesi için Büyükçekmece Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

AĞABEY KAÇAN TEŞHİS ETTİ
Polis 13 gün denizde kaldığı için vücudunda tahribat oluşan erkek cesedinin üzerinde kimlik bulamadığı için, karikatürist, yapımcı ve oyuncu Hasan Kaçan'a bir cesedin denizden çıktığını söyleyerek teşhiste bulunmasını istedi. Cesedin çıktığı saatlerde bir televizyon kanalında (A Haber) kardeşini anlatan ağabey Hasan Kaçan, program sonrası Büyükçekmece Devlet Hastanesi morguna gelerek kardeşinin cesedini teşhis etti.

İLK ÖNCE DÖVMESİNE BAKTI
Hasan Kaçan, kardeşini teşhis ederken ilk önce sağ omzuna baktı. Buradaki sekiz işaretli dövmeye baktıktan sonra'Evet bu benim kardeşim' diyen Hasan Kaçan, gözyaşlarına boğuldu. Hastane morgundan çıkarken ayakta durmakta zorlandığı gözlenen Hasan Kaçan, polislerin başsağlığı dileklerini kabul ettikten sonra içerisinde yakınlarının olduğu araca yöneldi. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Hasan Kaçan, araca bindikten sonra yanında bulunan bir kişinin omzuna yaslanarak ağladı.