Chp’li Tekin: İş Cinayetlerine Dönüşen Taşeronlaşmaya Son Verelim

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, iş cinayetlerine dönüşen iş kazalarının en önemli sebeplerinden birisinin taşeronlaşma olduğunu savunarak, hükümeti buna son vermeye çağırdı.

7 Ocak’ta Zonguldak Kozlu’da 8 madencinin hayatını kaybettiği ocak kazası nedeniyle Zonguldak’ta bulunan Tekin, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve partililerle Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Tekin, daha Sonra Genel Maden İşçileri Sendikası'na (GMİS) başsağlığı ziyaretinde bulundu. Tekin, buradaki konuşmasında iş kazalarındaki taşeronlaşmanın etkisine değindi. Parti olarak kamudaki taşeronlaşmaya Son verilmesi konusunda düzenleme yaptıklarını kaydeden CHP’li Gürsel Tekin, “Eğer iktidar partisi bunu uygun görürse hiç olmazsa bu arkadaşlarımızın ölümü bu işe bir vesile olmuş olur." dedi.

Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Emeğin başkenti Zonguldak’tan çağrı yapmak istiyorum. En azından kamuda çalışan, köleleştirilmiş, hiçbir sosyal güvencesi olmayan yüz binlerce insanımızın sosyal güvence ve sendikalı hale kavuşması için yapılması gereken bütün düzenlemelerimiz hazır. Eğer mevcut iktidar partisi bunu uygun görürse hiç olmazsa bu arkadaşlarımızın ölümü bu işe bir vesile olmuş olur diye düşünüyorum. İş kazası olmaktan çıkıp iş cinayetlerine dönen bu durumun Son bulmasını diliyorum."Tekin daha Sonra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir ile Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i ziyaret etti .