Türk Toplumu, Wulff'ün Uyum Alanında Görev Almasına Sıcak Bakıyor

‘İslam, Almanya’ya aittir’ ifadesiyle Müslümanların sevgisini kazanan eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'ün uyum alanında görev alması gündemde.

Haftalık Der Spiegel dergisine konuşan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Milletvekili Serap Güler, Wulff’un Türkiye-Almanya ilişkilerinin yanı sıra Almanya’da yaşayan Türklerin uyumu konusunda da görev almasını istedi. Hıristiyan Demokratik Birlik Partisi Alman-Türk Platformu (DTF) Başkanı Bülent Arslan da Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partisi sıralarından gelen bu talebi kesinlikle desteklediğini vurguladı.“DERNEKLERİN ORTAK ÇABA GÖSTERMESİ GEREKİYOR”Uyum ve Göç Enstitüsü Future.org Başkanı Kamuran Sezer ise uyum konusunda çalışan derneklerin Wulff’un bu konuda görev alması için çaba göstermeleri gerektiğini ifade etti.

Wulff’un uyum konusundaki vizyoner tutumu yüzünden eleştirilip cezalandırıldığını, ancak şimdilerde herkesin Wulff’un tutumunun ne kadar doğru olduğunu gördüğünü ileri süren Sezer, Wulff’un uyum konusuna katkı sağlamasından dolayı memnun kalacağını dile getirdi. Farklı partilerden Türk milletvekilleri ise Wulff’un uyum konusunda görev almasına mesafeli yaklaşıyor. Sosyal Demokrat Parti'nin Türk kökenli milletvekili ve Kuzey Ren Vestfalya Parlamentosu Uyum Konseyi Üyesi İbrahim Yetim uyum konusunun parti sınırları dışında değerlendirilmesi gerektiğini ve eyalet içerisindeki partilerin bu konuda iyi bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yetim, “Sayın Güler ve Laschet’in partidaşları için bir çalışma alanı aramalarını anlayabilirim. Ancak cumhurbaşkanlığı olarak yanlış olarak görülen birinin ‘Türkler için yeterlidir’ denmesini yanlış buluyorum.” diyerek, Wulff’un hakkındaki iddialar sürerken uyum konusunda resmi bir şekilde arka planda kalması gerektiğini söyledi.

MERKEL DE WULFF’UN GERİ DÖNMESİNE SICAK BAKIYORDiğer yandan Wulff ile düzenli görüşmelerde bulunduğunu belirten Başbakan Angela Merkel, eski cumhurbaşkanının siyasete geri dönmesine sıcak bakıyor. Wulff’un kendine uygun görev alanını bulacağını ifade eden Merkel, “Cumhurbaşkanı olarak uyum gibi önem verdiği konular vardı. Bu konuda endişeli değilim.” diye konuştu.

Wulff’un eşinden ayrılmasına ve istifasına üzülüp üzülmediği yönündeki soruya Merkel, “Kendisinin çizgisini bulacağını düşünüyorum ve böylesi kendisi için iyi olacaktır. Ben de o zaman bu duruma sevinebilirim.” dedi.

Christian Wulff'ün Türkiye-Almanya ilişkiler ile ilgili bir göreve getirilmesinin planlandığı iddia edilmişti .