Vergi Muafiyeti Sanatsal Meslekleri Canlandırıyor

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler, vergi muafiyetiyle birlikte yeniden canlanıyor.

Vergi Muafiyeti Sanatsal Meslekleri Canlandırıyor
Gelir Vergisi Kanunu 9. maddesi gereğince, unutulmaya yüz tutmuş birçok meslek yeniden hayat bulacak. Semer ve eyer gibi el işleri imalatı yapan Mehmet Danaoğlu, mesleğin yaşaması için ekmek teknesini oğluyla birlikte yürütüyor. Eyercilik mesleğine ilginin az olduğunu, bu mesleği yapacak çırak bulamadıklarını ve mesleği yapan Son kişiler olduğunu belirten Mehmet Danaoğlu, "Babamızın mesleği olduğundan mesleği sürdürmeye çalışıyoruz. Heves eden yoktur, hayvancılıkta kalmadığı için çırak da bulamıyoruz. Ben de İstanbul’da 13 yıl kaldıktan Sonra tekrar baba mesleğine devam etmek için Gaziantep’e geldim. Biz Sonuz, bizden Sonra bu mesleği yapan olmaz herhalde. En çok Doğu tarafından sipariş üzerine iş çalışıyoruz. Ben de oğluma öğretiyorum. Onlar da yapamadıklarında mesleği başka yapan kalmayacak" dedi.

Üniversite öğrencisi oğul İrfan Danaoğlu da, "Gaziantep Üniversitesi'nde okumaktayım. Babam semercilik ile uğraşmakta. Ben de yaz tatilinde kendisine yardım etmekteyim. Şu an yetişen nesil biz varız ama kendileri kadar usta değiliz. İleride memur, öğretmen olursak biz de yapamayacağız" diye konuştu.

Öte yandan, yıllardır çırak bulamamaktan yakınan ustaların, artık Gelir Vergisi Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle çırak bulması da kolaylaşacak .
Kaynak: İHA