Kumlu: İktidar ve Muhalefetin Birbirlerine Karşı Tutumundan Rahatsızız

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, ülkenin zor günlerden geçtiğini söyleyerek, muhalefet ve iktidar partisi liderlerinin birbirlerine karşı tutum ve davranışlarının kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Kumlu: İktidar ve Muhalefetin Birbirlerine Karşı Tutumundan Rahatsızız

Bir düğüne katılmak üzere Adana'ya gelen Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, sendikalarının 4. Bölge Temsilciliği'nde bir açıklama yaptı. Konuşmasına son günlerde terör, Afyon'daki mühimmat patlaması ve İzmir'de mültecileri taşıyan teknenin batması nedeniyle hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başlayan Kumlu, Türkiye’nin özellikle barışın, birlik ve beraberliğin olması gereken çok önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

Özellikle siyasi parti liderlerinin, gerek iktidarın, gerekse muhalefet ve ana muhalefet partilerinin genel başkanlarının birbirlerine karşı tutum ve davranışlarının kendilerini rahatsız ettiğinin altını çizen Mustafa Kumlu, "Bu günlerde en çok birlik ve bütünlük, dayanışma içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Konuşmasında kıdem tazminatı ve toplu iş ilişkileri yasa tasarısı görüşmelerine de değinen Kumlu, çalışma hayatında sıkıntıları bulunduğunu ifade etti.

Kendilerinin kıdem tazminatı konusunda baştan beri tazminatın kaldırılmayacığını savunduğunu hatırlatan Kumlu, Başbakan'ın da son açıklamasıyla bunu teyit ettiğini, bu konuda kimsenin rahatsız olmamasını istedi. Çalışma Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Başbakan ile görüşüp parlamento açıldıktan sonra Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı’nı bir an önce mecliste görüşmeye başlayıp çıkarttırmaya çalışacaklarını ifade eden Kumlu, yasa tasarısının çıkmaması konusunda kendilerini pasiflikle eleştirenlere de karşı çıktı. Kumlu, Türkiye'de televizyonlardan hergün canların kaybedildiğini duyarken kendilerinin sokağa çıkmakla haklı duruma gelemeyeceklerinin altını çizdi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti .